Song Qi, primul restaurant chinezesc Gourmet din Monaco

by

Mai țineți minte când am abordat subiectul despre Feng Shui? Astăzi revin, pentru că am găsit ceva care o să vă placă și vouă. Și cel mai interesant este că nu mi-a venit să cred că s-a țitut cont de tehnicile acestei culturi.

Recent, în timpul unei documentații, am descoperit acest restaurant luxos din Monaco, care arată superb și care este amenajat conform dinastiei Song, precum și a conceptului de energie Chi.

Designul interior al restaurantului Song Qi a fost creat printr-o colaborare dintre compania Humbert & Poyet și managerii de proiect Alan Yau, Samuel Treves și Riccardo Giraudi.

În acest restaurant sunt servite mâncăruri naționale, iar fiecare client care intra aici trebuie să se simtă confortabil, indiferent dacă aceasta este prima lui experiență cu bucătăria chinezească.

Conceptul amenajării a fost – „apropierea cu natura”, de aceea verdele din amenajare este atât de pronunțat. Deși culorile de negru, alb și gri predomină în finisaje, acestea sunt aproape imperceptibilă față de verdele deschis a catifelei – finisajul scaunelor și a canapelelor. Aceste culori se armonizează perfect cu tonurile de auriu și de cupru folosite în mod activ în design.

O altă caracteristică a restaurantului este utilizarea formelor, mai puțin folosite de către alți designeri în alte locații. Adică, mese ovale, un separeu central hexagonal creat din mobilă (canapele), model sub formă de stea pentru finisajul pardoselei din marmură (alb și negru), dar și motivul oriental de pe lămpi și piese de mobilier. Un loc preferat pentru mulți vizitatori este terasa, care are vedere către parc.

Pot să spun că m-a impresionat foarte mult acest restaurant și mi-am schimbat perspectiva asupra culturii Feng Shui, chiar ar fi o altă nouă provocare să amenajez un spațiu după aceste tehnici. Ce ziceți?

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *