Sărbătorile de iarnă în stil Scandinav

by

Decor scandinav de Crăciun

Se apropie Crăciunul și odată cu el ne așteaptă cel mai așteptat moment al anului: decorarea bradului și al casei.  Cu această ocazie, aveți posibilitatea de a vă testa abilitățile creative, „devenind” designer sau decorator pentru câteva zile!

Știm cu toții că sărbătorile de iarnă, mereu vor fi cele mai luminoase, fericite și așteptate clipe din an. În fiecare casă se va împodobi bradul și se va pregăti masa de Crăciun, dar să nu uităm de restul ambientului care trebuie să fie în ton cu stilul decorării. Urmărind trendurile din domeniul amenajărilor, am obsevat că stilul scandinav a câștigat o popularitate foarte mare în rândul oamenilor, de aceea astăzi vreau să vorbim despre modul în care vă puteți decora interiorul de sărbători în acest stil.

Mai jos găsiti câteva sfaturi și idei de design, care se potrivesc acestui stil:

Imaginea de reni nu trebuie să lipsească din decor

Renii (de obicei stilizați) sunt un laitmotiv al acestui stil și un simbol al iernilor nordice. Imaginea renilor poate fi regăsită pe imprimeul cuverturilor sau a cearșafurilor, al draperiilor, pernelor, într-un cuvânt tot ce înseamnă textile.

Acordați mai multă atenție bradului – simbol al Crăciunului

Dacă doriți să creați un decor festiv scandinav, aveți nevoie neapărat de un brad. Acesta poate fi un brad natural sau unul care să simbolizeze bradul, de preferat – handmade. Îl puteți crea din ghirlande, decorațiuni, bomboane – orice care v-ar putea inspira la creație.

Folosiți tacâmuri și veselă festivă

Un aspect impresionant îl au tacâmurile de culoare roșu și alb. Iar dacă au și motive tradiționale scandinave, ar fi și mai bine.

Decorați-vă casa cu ghirlande

Ghrilandele luminoase sunt un mod interesant de a crea o atmosferă festivă. Avantajul este că le puteți agăța pe mai multe suprafețe.

Alb, alb și mai mult alb

Cum vă amintiți, stilul scandinav se caracterizează prin culoarea albă. Și în decorul de Crăciun nu este o excepție. Dacă nu vă plac culorile puternice de roșu sau albastru, puteți apela oricând la ghirlande și aranjamente decorative în culori deschise și mult alb.

Cadouri cu ambalaje atrăgătoare

Dacă deja vă pregătiți de sărbători, probabil vă gândiți ce cadouri să le luați celor dragi. Nu uitați să acordați mai multă atenție ambalajului – cadourile trebuie să fie ambalate în foi decorative cu tematică de Crăciun.

Fiecare din aceste sfaturi vă vor ajuta să aduceți bucuria sărbătorilor în casă de Crăciun. Și cu cât mai multă imaginație veți depune, cu atât veți obține un rezultat mai neașteptat.

Fiți creativi și îndrăzneți! Crăciun Fericit!

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *