Decor de Crăciun în stil mediteranean

by

Această temă de decor pentru sărbătorile de iarnă este cea mai bună soluție în cazul persoanelor care iubesc vara și stau cu gândul la ea. Și atunci, de ce să nu adaptăm acest stil chiar iarna, unde culorile de alb și albastru se potrivesc foarte bine.

Faima stilului se caracterizeazaă nu doar prin farmecul său, dar și prin ușurința cu care puteți crea decorul cu propriile mâini. Este suficient să folosiți câteva scoici, aduse din vacanță, să adăugați câteva perne și șervețele cu imprimeuri în stil marin, și decorul de sărbători este aproape gata. Să nu uităm de  pietricele și stele de mare uscate, care, puse pe o farfurie alături de globuri de Crăciun, pot deveni un aranjament destul de interesant pentru masa festivă.

Ce nu ar trebui să lipsească în acest decor? Bradul de Crăciun, decorat cu scoici, steluțe de mare și crenguțe de corali, figurine sub formă de meduze și pești. Iar grirlandele luminoase (de preferat în culori de alb, albastru sau bleu) vor imita valurile mării.

Ca să mențineți stilul, vă recomand să împachetați cadourile în folii de culoare albastră, alb și argintiu, iar la panglică să agățați câte o scoică, ca un talisman.

Pe ușă puteți agăța o coroniță decorată cu elemente marine, și să-i adăugați zăpadă artificială pentru un aspect și mai autentic.

Dacă în locuință aveți și un cămin, și acesta trebuie decorat. Pentru asta veți avea nevoie de ghirlande din crengi de brad sau pur și simplu din cregi de copaci, pe care să prindeți decorațiuni cu sfori sau plase de pescuit.

Rafturile pot fi completate cu vaze trasparente umplute cu nisip, globuri de Crăciun și steluțe de mare. Sfeșnicile și lumânările, șă fie potrive stilului, iar abajururile veiozelor și a lampadarului pot fi înlocuite cu unele din pânză sau textile cu imprimeuri marine.

Tot acest stil trebuie să se regăsească în decorul mesei de Crăciun, ba chiar ar fi original să organizați o petrecere tematică în acest stil, iar cei invitați să vină constumați adecvat.

Imaginația nu are limite, însă cel mai important este sa vă simtiți bine în casa voastră, alături de cei dragi!

Sărbători fericite!

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *