5 mituri despre Feng Shui

by

Cu toții am auzit de Feng Shui, dar foarte puțini dintre noi au studiat și au intrat în detalii despre cum se aplică principiile într-o amenajare.

Feng Shui este o practică antică chineză care studiază modul în care obiectele trebuie amplasate într-o locuință și cum poziția acestora afectează energia.

Dacă nu sunteți un profesionist în sfera Feng Shui, cu siguranță o să vă fie destul de greu să faceți diferența între regulile adevărate și cele presupuse, recomandate de amatori. De exemplu, vânzătorii de suveniruri o folosesc destul de des, spunând despre forța „magică” a acestui amulet sau a figurinei.

De aceea, am scris acest articol cu scopul de a vă ajuta să aflați unde se termină legile Feng Shui și de unde începe marketingul!

Mitul #1: Cel mai important este – să crezi!

Desigur, efectul placebo încă există, iar dacă credeți cu toată inima că un anumit element al decorului vă va ajuta să obțineți ceea ce doriți, atunci este posibil ca acesta să „funcționeze”. Dar se va întâmpla din cauza aspirațiilor voastre, deoarece Feng Shui NU este o religie! Este o filozofie bazată pe secole de observare a naturii și interacțiunea acesteia cu omul. De asemenea, se ține seama și de analiza caracteristicilor individuale ale fiecărei persoane și de măsurătorile corecte și orientare a busolei într-un spațiu. Toate acestea ne permit să creăm cele mai confortabile condiții pentru fiecare dintre noi pentru a ne umple de energie pozitivă în scopul de a avea o viață realizată și să trăim în armonie cu noi înșine și cu natura.

Mitul #2: Feng Shui este peste tot

Feng Shui este folosit exclusiv pentru decorarea încăperilor. Pentru tot ce înseamnă decorul mașinilor, brelocuri, bijuterii și multe alte lucruri, nu are nimic de a face cu aceasta. Prin urmare, dacă credeți că un nod roșu chinezesc sub formă de breloc la chei vă va aduce noroc în afaceri sau în dragoste, eu spun că vă pierdeți timpul. Dar, un accesoriu într-o încăpere sau pe birou (poziționat conform regulilor), va fi mult mai potrivit și cu folos.

Mitul #3: Pentru a deveni bogat, trebuie să aveți obligatoriu un copac de bani acasă

Am citit recent un articol, intitulat: „ Acest truc te va ajuta să ai mai mulți bani în casă. Iată ce este Copacul Banului!”și m-a amuzat. Cică se recomandă să puneți niște bănuți într-un ghiveci și „ de asemenea, puteți lega de crenguțe câteva panglici roșii cu monede. Privindu-le, vă veți gândi că banii vin singuri la dvs.” Haideți totuși să vă spun care este realitatea: în ciuda denumirii sale elocvente, planta nu-l va îmbogăți pe proprietar. Desigur, prezența unui astfel de copac în casa vostra va atrage energii pozitive și favorabile și va îmbunătăți microclimatul din casă, dar așteptarea unui miracol fără a face nimic, nu va rezolva problema banilor.

Regula este: Trebuie să credeți și să ACȚIONAȚI!

Mitul #4: Efectul magic al fântânilor și a bambusul „fericit”

După cum spun experții din Feng Shui, aceste atribute, ajută într-adevăr la corectarea energiei spațiului, dar numai dacă sunt făcute de o persoană care cunoaște această cultură și poate „citi” locuința, astfel ca să propună cea mai buna amplasare a acestora, fie în casă sau în grădină.

Mitul #5: Oglinda octogonală reflectă energia negativă

Acest obiect (oglinda Ba Gua), chinezii antici îl agățau nu în interiorul casei, ci afară – doar atunci, credeau ei că oglinda va „lucra”, protejând locuința de spiritele rele și energia negativă. Dacă o atârnați într-o încăpere, va avea, mai degrabă, o semnificație decorativă.

Gata pe astăzi, dar cu siguranță mai revin cu mai multe subiecte despre Feng Shui. Sunteți curioși?

2 Răspunsuri

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *