7 interioare în stilul Preppy

by

Înainte de a vă arăta câteva exemple ale stilului Preppy, aș vrea să vă povestesc despre ce înseamnă acesta și cui i se potrivește.

Preppy – este un stil care a provenit din prestigioasele colegii americane din anii `40, cu studenți care se trăgeau din familii cu un statul social înalt. Se caracterizează prin eleganță, elitism și în același timp confort. Culori puternice de accent: albastru, roșu, galben aprins, dar în completarea cu griuri, alb, khaki sau bej. Se folosesc motive: carouri, dungi sau romburi.

Astăzi acest stil este „preluat” în interioarele moderne, dar în care se vor folosi elemente esențiale ale stilului. Se potrivesc iubitorilor stilului clasic, însă dacă „ne jucăm” creativ cu imprimeuri și culori, putem crea un design luminos și contemporan, până și pentru cel mai pretențios adolescent.

Iar acum haideți să aflați cum aducem eleganța și aerul aristocratic al stilului Preppy în interiorul casei voastre. Imagini inspirate după cele mai bune idei ale designerilor celebri:

Dungi, dungi și iar dungi…

Dungile sunt din categoria tendinței care nu se demodează niciodată, de aceea puteți fotosi acest motiv într-un interior Preppy cu multă încredere.

Designer Guild pentru Bemz

Un aer rafinat

Aceast dining de la Windsor Smith are elemente preppy subtile pentru tradiționalistul modern. Draperiile în carouri se potrivesc perfect cu dungile de pe tapițeria canapelei. Iar fotoliul galben reprezintă în acest caz o culoare de accent.

Michael Wells pentru Rue Magazine

Eleganță – combinația de culori roz și verde

Când ne gândim la un interior elegant, aproape întotdeauna ne vine în minte culoarea roz și verde. Motivul îndrăzneț în tonuri verzi de pe tapet și pernele roz de pe canapea, comletează această cameră cu atmosfera stilului Preppy.

Fotografia lui Patrick Cline pentru revista Lonny

Detaliile clasice pentru stilul Preppy

Cea mai rapidă modalitate de a adăuga puțin Preppy în locuința ta, cu siguranță o reprezintă accesorizarea și micile detalii. Designerul Toby Fairley a adăugat acele câteva detalii clasice ale stilului prin vipușcă albă a huselor roșii de pe scaune sau bordura neagră la draperiile de la geam.

Fotografie și design de Tobi Fairley

Prospețime

Pereții albaștri cu profile decorative vopsite în alb, covorul în dungi rosii, albe și albastre – reprezintă hit-ul stilului Preppy american. Paleta deschisă de culori a mobilierului servește ca fundal ideal pentru perne cu desene în stil pop.

Fotografia lui Patrick Cline pentru revista Lonny

Culoarea contează

Care este diferența dintre stilul tradițional și Preppy? Culoare îndrăzneață! Ramele clasice vorpsite în culoarea roșie sau cadrul vopsit albastru pentru un scaun în stil vintage –  toate acestea sunt accentele create de Toby Fairley pentru a înviora ambianța.

Fotografie și design de Tobi Fairley

Preppy și Glamour

Tapetul cu model în carouri și vipușca neagră de pe tăblia patului accentuează stilul Preppy modern, iar țesăturile aurii și accente grafice alb-negru aduc un adevărat aer glamour de la Hollywood. Aceasta este combinația perfectă.

Fotografie și design de către Massucco Warner Miller

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *