Imprimarea digitală: o nouă eră care redefinește crearea decorațiunilor interioare

by

Știți care este unul din avantajele de a lucra cu un designer? Vă personalizează spațiul și aici vorbesc chiar la modul cel mai serios. Să vă dau chiar câteva exemple din portofoliul studioului nostru de lucrări: Restaurantul La Samuelle, Lollypop, Bistro Hipsta, clinică stomatologică Dental Spark și chiar Medlife, Agenția de turism Mr. Tripp sau magazinul Angst etc. – toate acestea au elemente personalizate create datorită imprimării digitale! Noi am realizat grafica, iar imprimantele de ultimă generație, printr-un singur click ne-au imprimat  fototapetul, autocolantele, placările de lemn și sticlă.

De aceea astăzi vreau să vă povestesc de ce imprimagea digitală merită luată în calcul atunci când vă amenajați casa sau un spațiu HoReCa, Office sau Retail. În primul rând, această tehnologie a devenit mult mai accesibilă, iar acest lucru a dus la inițiativa designerilor de a crea obiecte și detalii unice în decorul interioarelor.

Esența tehnologiei, cu siguranță, este destul de clară, dar vine întrebarea: Cum o putem utiliza? Haideți atunci să vă arăt cele 5 moduri care adaugă un plus de valoare pentru crearea unui decor special cu imprimare digitală:

Tapetul & Fototapetul

Tapetul reprezintă cel mai răspândit mode de utilizare a imprimării digitale în decorul spațiului. Deși, mult timp, tapetul a fost considerat un element banal și de modă veche, soluțiile moderne au reușit să schimbe viziunea oamenilor. Îți dorești un fundal cu un peisaj exotic în casă, dar și cu o textură interesantă? Astăzi acest lucru este posibil datorită tehnologiei de imprimare cu cerneală piezoelectrică sau cerneală pe bază de pigmenți, cum ar fi imprimantele Canon Colorado sau imagePROGRAF PRO

Vă recomand să intrați pe site-ul www.canon.ro/decorevolution pentru a afla ce pot face aceste imprimante.

Tapițeria

Norocul nostru că s-a invetat acest tip de personalizare pe textil, pentru că orice canapea sau scaun tapițat va deveni dintr-un obiect banal – unic și irepetabil. Imprimarea se poate face pe diverse tipuri de țesături, chiar și pe mătase sau catifea. Iar un alt avantaj este că aceste tapițerii pot fi proiectate pentru a se potrivi perfect cu schema de culori a interiorului.

Sticla

Când vorbim despre sticla decorativă, majoritatea oamenilor se gândesc la vitralii, dar cu ajutorul tehnologiei de uscare UV, puteți imprima orice vă doriți pe sticlă. Avantajul este că suprafața imprimată este impermeabilă și rezistentă la uzură, inclusiv la zgârâieturi. Panourile din sticlă pot fi folosite atât pentru decorul unei săli de conferință sau al unui hol, dar de ce nu și sub formă de placări pe pereți în băi.

Imprimarea pe sticlă poate fi realizată cu ajutorul imprimantelor UV în format mare, de exemplu Canon Arizona.

Plăci ceramice

De asemenea, puteți imprima imagini direct pe plăci ceramice, iar acest lucru creează posibilitatea de a compune modele unice pe pereți și pardoseli în bucătării, băi, piscine sau terase, ba chiar și fațade.

Iar marele avantaj în cazul acestei tehnologii este, atunci, când nu mai găsiți pe stoc la producător un anumit tip de produs (din varii motive: epuizarea stocului sau scoaterea colecției din producție), să reproduceți la cerere acest produs.

Lemnul

Tehnologia de imprimare UV poate fi utilizată direct pe lemn brut – o veste excelentă pentru cei care apreciază o atmosferă mai excentrică acasă sau la birou. Imprimarea se poate face atât pe obiecte și panouri mici, dar există și imprimante cu format mare, care vă permit să imprimați direct, de exemplu – pe ușă! Acest lucru îi avantajează foarte mult pe cei care au restaurante, cafenele sau hoteluri, deoarece pot personaliza brandurile sau identitatea vizuală pe acest suport.

V-am inspirat? Atunci vă propun să începeți personalizarea casei voastre!

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *