Cum pandemia coronavirusului ne face să ne reînventăm

by

Pandemia Coronavirus..Ne-a cam luat prin surprindere, deși teoretic, ne așteptam la o criză, dar nu la modul acesta. Iar acum stând izolați, am început să conștientizăm gravitatea situației.

Personal, în ultimele zile am început să mă documentez din mai multe surse: de ce am ajuns aici? Unii ne trag mai multe semnale de alarmă, pe când alții ne încurajează să fim mai atenți și să gândim pozitiv. Ceea ce mi se pare adevărat este faptul că vom avea o perioadă de readaptare. Am citit recent un articol scris de Yuval Noah Harari despre criza prin care va trece omenirea care ne va forța să facem o alegere. Care ese alegerea? Depinde de noi.

Nu este sfârșitul, mai degrabă este o resetare pentru un nou început. Pentru unii, din păcate, va fi mai dureros, pentru alții va fi nevoie de o nouă reînventare. Această pauză trebuie analizată cu capul limpede, iar unele sfaturi ar fi chiar benefice. Mă bucură faptul că în această perioadă se pune mare accent pe comunicare. Online sau telefonic am început să creăm relații care, sunt sigură, se vor transforma în prietenii, colaborări și parteneriate frumoase. Eu sunt optimistă și întotdeauna vreau să văd partea bună a lucrurilor. De exemplu, am început să generez idei pentru blog, social media, viitoarele proiecte. Nu sunt genul de persoană care, în situații de criză, mă izolez și aștept. Prefer să fac un plan A, B sau care o fi acesta, pentru a păstra și ceva de back up.

Deja mulți dintre colegii noștri de breaslă au devenit neîcrezători la viitorul care ne așteaptă și mulți clienți au pus proiectele pe pauză. Deși mi se pare o perioadă prielnică pentru creație. Dacă în ritm normal, designerii lucrează pe pilot automat din cauza volumului mare de lucru,  ajung să nu aibă suficient timp pentru documentare, găsirea de idei și soluții. Astăzi, totul s-a schimbat ?! Studioul nostru activează în continuare, cei drept mai mult de acasă, dar și acum avem câteva proiecte în lucru și unele chiar în implementare. Noroc de WhattsUp, că putem comunica ușor cu constructorii și clienții. Mai jos vă trimit dovada: la ce etapă deja am ajuns la unul din proiecte.

Deci se poate și chiar de ce nu să profitați de această perioadă ca să apelați la serviciile unui deisgner.

De ce vă recomand să apelați la serviciile unui designer, chiar acum?

  • În primul rând, designerii și arhitecții au mai mult timp pentru proiectul vostru. Cum am specificat mai sus, se pot dedica mult mai mult;
  • Costurile serviciului de proiectare, cu siguranță, este deja mai avantajos;
  • Furnizorii și magazinele au început să aplice prețuri speciale pentru produsele de stoc și să creeze diverse campanii cu prețuri bune la comanezile achiziționate online, ceea ce înseamnă că bugetul total al amenajării, din start va fi mult mai optimizat;
  • Constructorii pe partea de amenajări interoare actizează în continuare, ceea ce înseamnă că aveți posibilitatea să duceți proiectul până la implementare. Deoarece pe șantier de obicei se lucrează în echipe mici sau chiar câte un muncitor, acest lucru înseamnă că nu reprezintă un risc de contaminare în acestă perioadă.

Sper că v-am liniștit puțin și a reușit să vă ridic moralul. Vreți să faceți un proiect pe cont propriu, am și aici variante, puteți începe cu un curs online, îl găsiți aici sau să urmăriți o serie de LIVE-uri pe contul meu de Instagram în care vă dau sfaturi și chiar soluții pentru un proiect DIY îmreună cu colaboratorii mei.

Fiți sănătoși și profitați de acestă perioadă! Cu drag, Natalia

Sursă poze: Arhivă proprie și Unsplash.com

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *