Știm cu toții că dormitorul trebuie să fie locul cel mai liniștit și relaxant din casă. Dieta și exercițiile fizice sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos, dar un rol foarte important îl are un somn bun și odihnitor, care în cele din urmă are ca rezultat sănătatea noastră fizică și psihică.
Pentru a îmbunătăți calitatea somnului, vă recomand următoarele 6 sfaturi pe care ar trebui să le luați în calcul pentru a vă amenaja dormitorul, oaza voastra de relaxare:
1. Chiar dacă primul aspect nu ține neapărat de design, „clima” din cameră este un factor foarte important! Temperatura ideală pentru dormitor este între 18-23 de grade Celsius, iar umiditatea aerului cuprinsa între 30 şi 60%.
2. Culorile din dormitor. În mod ideal, dormitorul vostru ar trebui să aibă culori pastelate sau neutre, precum gri deschis, bej, crem, roz discret, alb ivory. Acestea sunt culori relaxante, dar care au tendința de a-și echilibra tonul dominant doar în funcție de intensitatea luminii pe care o aveți în camera.
Culorile pastelate și neutre creează un ambient echilibrat și liniștitor într-un dormitor.
3. Ce tip de pat să aleg? Vă recomand un pat tapițat și cu o tăblie generoasă, la fel tapițată. Și vă spun de ce: în primul rand, patul tapițat integral arată mult elegant, dar este și mult mai confortabil și practic (nu veți avea problema loviturilor de marginile cadralui de pat. Să știți că este o problemă generală, mai ales pentru dormitoarele mici, când spațiile de trecere sunt foarte înguste). Iar tăblia tapițată vă ajută să evitați lovirea de ea, atunci când vă întoarceți în somn. Plus este destul de comod să te sprijini de o tăblie moale atunci când citești ceva înainte de somn.
4. Alegerea saltelei va influența somnul. Un somn mai bun începe cu o saltea de calitate.
Cel mai important factor determinant al unui somn odihnitor este salteaua, care trebuie să se potrivească perfect cu forma corpului. Astfel, o investiție pe termen lung într-o saltea de calitate va fi importantă pentru sănătatea, confortul și somnul vostru.
5. Curățenia. Dormitorul este pentru relaxare și odihnă. Dacă aveți echipamente de exerciții fizice, haine, diverse device-uri electronice sau computere în dormitorul vostru, acestea ar fi bine să nu mai stea acolo. Aplicați acest sfat, ba chiar luați-l ca pe un exercițiu și veți vedea ce somn liniștit veți avea.
6.Uleiul esențial de lavandă. Somnul reprezintă problema cu care multe persoane se confruntă, iar stresul este de cele mai multe ori factorul principal. Un truc pe care vi-l recomand pentru un somn liniștit este uleiul de lavandă, deoarece are un efect benefic asupra calității somnului.
Puteți opta pentru un difuzor de aromaterapie clasic, dar elegant, care va deveni o parte din decor. Astfel, difuzorul va decora spațiul vostru de odihnă și va crea o stare generală de confort.
Așadar, designul interior și planificarea atentă a lucrurilor, vă pot transforma dormitorul într-un sanctuar dedicat somnului.