Continuăm prima partea a articolului Vreau să devin designer de interior – Care sunt pașii?
Descoperiți caracteristicile de bază ale compoziției
Puteți găsi multe informații de bază despre regulile compoziției în cărți și pe Internet: acestea vă vor ajuta pe parcursul profesional dacă vă decideți să deveniți un designer de interior. De principiu, orice proiect de amenajare se bazează pe armonie și compoziție bine echilibrate.
Experimentați și combinați
Deși există câteva reguli scrise despre compoziție, gamă cromatică sau stiluri, ca să deveniți designeri faimoși este important să reușiți să combinați elementele ce formează un interior perfect și unic. Să nu vă fie frică de a lua decizii îndrăznețe, iar dacă aveți înclinații artistice, cu siguranță o să vă fie mult mai ușor să testați și să experimentați. Apropo, cei mai renumiți designeri din lume au ieșit din tipare și au reușit să creeze trenduri care ulterior, au fost preluate și de ceilalți specialiști.
Am și câteva articole utile pentru voi:
Aplicarea simentriei sau asimetriei în designul interior
Cum să alegem corect culorile într-o amenajare?
Asemănări și deosebiri între stiluri de amenajări de interior Partea I și Partea II
Și în sfârșit …
Nu ezitați să vă inspirați din proiectele altor designeri
Și aici nu mă refer să plagiați un proiect în totalitate, ci să urmăriți cum lucrează alți designeri, cei care ulterior pot deveni chiar colegii voștri. Inspirându-vă, puteți ajunge să generați noi idei interesante și să găsiți soluții neobișnuite. De exemplu, din experiența mea pot să vă spun că încă din facultate am fost sfătuiți să mergem la bibliotecă să răsfoim cărți și reviste pline de proiecte. Acum documentarea se face mult mai ușor, mai ales că în mediul online există atât de multe surse de inspirație. Eu folosesc Bookmark-ul de la Chrome pentru a salva toate blog-urile, revistele online sau alte platforme care oferă surse bogate de informații. Dacă aveți și ale site-uri interesante de inspirație, chiar vă rog să le împărtășiți cu noi în commenturile de mai jos.
În concluzie: Fiți mai îndrăzneți, aplicați ideile și sfaturile altora, dar nu uitați să puneți amprenta personală, o să vedeți cât de frumoasă va ieși căsuța voastră, iar în timp, și proiectele clienților. Mult succes!
Vrei să afli mai multe despre profesia de designer de interior? Cumpără Cartea „Design interior – De la PASIUNE la AFACERE. Cum să devii designer de interior”
Sursă poze: estliving.com