Vreau să devin designer de interior – Care sunt pașii? Partea I

by

Fiecare dintre voi are oportunitatea de a deveni un designer de interior, iar propriile voastre locuințe pot deveni primele teste practice! Haideți să vedem cât de creativ puteți transforma casa voastră și care sunt posibilitățile reale.

Oricine poate deveni designer de interior?

Cu siguranță, nu veți deveni cel mai căutat designer din lume după un curs intensiv predat într-o lună și este puțin probabil să primiți o super-ofertă de colaborare sau angajare chiar imediat după absolvirea acestuia, dar puteți:

  • obține o experiență interesantă;
  • Să vă dezvoltați abilitățile estetice și chiar cele tehnice în domeniul designului;
  • transforma propriul apartament într-un spațiu mult mai confortabil și mai atractiv.

Ce este necesar pentru aceasta? Multă răbdare și ceva energie creativă.

Învățați să vedeți zilnic partea frumoasă a vieții

Știți că designerii și alți artiști se inspiră în cele mai banale momente ale zilei sau găsesc interesant cele mai neașteptate obiecte pe care le văd. Uneori, aceste obiecte pot crea compoziții decorative. Așa că vă recomand să vă creați un spațiu unic datorită celor mai obișnuite lucruri care pot deveni ”cireașa de pe tort”.

Învățați să adăugați accente

Am mai vorbit despre cum să adăugăm acente de culoare și cel mai important cum să le echilibrăm cu restul amenajării, dar nu am nici o problemă să mă mai repet. Să știți că o pată de culoare, un element extravagant de decor sau un obiect de mobilier voluminos situat în locul potrivit „fac” întregul interior al camerei mult mai special. Totuși evitați să supraîncărcați interiorul cu detalii, încercați să creați un design armonios dintr-un număr mic de obiecte expresive.

Vrei să afli mai multe despre profesia de designer de interior? Cumpără Cartea „Design interior – De la PASIUNE la AFACERE. Cum să devii designer de interior”

Creați propriile obiecte de decor

Un sfat și mai practic ar fi să realizați ceva cu propriile mâini. Eu de exemplu, în perioada copilăriei când încă nu știam că voi deveni designer, mi-am creat propriul design al draperiilor și abajurul veiozei, pe care le-am cusut îmreună cu o croitoreasă, iar la primul nostru apartament, împreună cu Octav (soțul meu) am dat cu lavabilă, am montat profile decorative (de atunci avea înclinație către stilul clasic :), ba chiar am lipit tapet. Cel puțin aceste experiențe m-au făcut să înțeleg cum exact se materializează un proiect. Vă recomand să experimentați și voi lucruri practice. Puteți implica familia, mai ales copiii sunt cei mai dornici să dea o mână de ajutor. Tot procesul va fi mult mai detensionat, ba chiar poate deveni foarte creativ. Și încă un lucru: nu trebuie să aveți așteptări prea mari de prima dată, unerori acest lucru vă poate demoraliza. Dar să vă destăinui și eu ceva – nici la mine nu au ieșit lucrurile din prima, a fost nevoie să refacem multe defecte, dar am aspirat la mai mult și am ajuns acolo unde mi-am dorit.

Nu uitați să fiți creativi!

Sursă poze: estliving.com, dwell.com

Învață cum să devii DESIGNER!

Cumpără PRIMA carte dedicată celor care vor să înceapă o afacere în domeniul designului de interior – „Design interior – De la PASIUNE la AFACERE. Cum să devii designer de interior” 

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *