Unde să-ți usuci hainele într-un apartament fără balcon

by

Dragii mei, astăzi vreau să vă povestesc despre un subiect la care mulți dintre voi nu atrageți atenția, dar vă confruntați de fiecare dată când scoateți hainele umede din mașina de spălat – uscarea hainelor mai ales în apartamente mici sau cele care nu au un balcon sau un spațiu dedicat acestei activități gospodărești. Și atunci care ar fi soluțiile?

Ca designer, când încep un nou proiect, încerc să stabilesc clar nevoile clienților, inclusiv, ce se întâmplă cu hainele murdare și cele curate, abia scoase din mașina de spălat. Pentru depozitarea hainelor murdare, chiar mă gândesc să scriu un articol dedicat, pentru că și aici este nevoie de multă creativitate și idei ingenioase, mai ales că spațiile mici din băi nu prea permit acest lucru. Dar astăzi ne vom rezuma la cele mai bune soluții pentru a usca hainele în locuințele noastre.

Uscătorul de rufe

Sunt sigură că mulți dintre voi nu suportă hainele înșirate și agățate prin casă. Este evident că cea mai simplă și comodă soluție ar fi să le scoți direct uscate dintr-un uscător. Problema apare când nu aveți suficient spațiu și pentru acest obiect, la fel de voluminos ca o mașină de spălar rufe.

Nu aveți suficient loc să amplasați uscătorul lângă mașină de spălat, atunci organizați-le pe înălțime, adică creați o supraetajare. Această variantă este cea mai practică. Dacă nu încape în baie, puteți să o amplasați pe holul de lângă baie sau în bucătărie. Mai jos aveți câteva idei care v-ar putea inspira cum să le integrați în designul casei voastre:

Mașina de spălat cu funția de uscare

Ce se întâmplă în cazul în care nu încape nicăieri un uscător de rufe? Încercați să înlocuiți actuala mașina de spălat cu un model care are integrată funcția de uscare. Totuși, există anumite dezavantaje la această mașină de spălat – nu usucă chiar orice tip de țesătură și din părerile oamenilor, se pare că nu usucă la fel de bine la un uscător.

Uscător mobil „inteligent”

Știu că nu vă plac hainele înșirate pe sfoară prin casă, dar în unele cazuri acestă metodă este inevitabilă. În aces caz, haideți să vă arăt că există și sisteme inteligente pentru uscarea rufelor care, în același timp, se pot integra perfect în designul casei.

Unul din acestea este uscătorul transformabil – care este încorporat în mobilier sau fixat pe perete. Când sunt pliate, nu ocupă spațiul și nu arată chiar așa de rău, chiar pot deveni un decor într-un interior. Totuși nu uitați că amplasarea acestora ar trebui să fie undeva aproape de un geam pentru o ventilație naturală, altfel veți evita umiditatea în exces.

Alt sistem ar fi: panouri glisante care culisează din mobilier. După uscarea hainelor, acestea se vor ascunde în dulap.

Există varianta de uscător pliabil de tavan, care poate fi coborât atunci când îl folosiți, manual sau atomatizat. Unele sisteme chiar arată interesant.

Dar voi cum ați rezolvat problema rufelor umede? Împărtășiți-ne experiența voastră în comentariile de mai jos.

Sursă poze: Pinterest

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *