Unde integrăm mașina de spălat și uscătorul de rufe

by

Găsirea spațiilor potrivite pentru integrarea aparatelor electrocasnie este o provocare pentru posesorii de locuințe mici, dar nu numai. Chiar și în casele spațioase există dificultăți în găsirea celor mai bune locuri pentru amplasarea electrocasnicelor. Haideți să vedeți ce opțiuni aveți pentru două dintre acestea: mașina de spălat rufe și uscătorul de rufe.

Spațiul de sub scară

Cel mai adesea, proprietarii ignoră așa zisele spații moarte sau nu sesizează oportunitățile ascunse pe care le oferă o locuință cu etaj. Dacă vă numărați printre cei care dețin o casă și vă confruntați cu lipsa spațiului, vă sugerez să luați în calcul posibilități noi de depozitare. De exemplu, v-ați gândit cât de ofertant este spațiul de sub scară? Dacă suprafața respectivă prezintă o structură solidă, încercați să creați nișe în care să încorporați mașina de spălat și uscătorul de rufe. Vă garantez că mai rămâne spațiu și de un culcuș pentru animalul vostru de companie 🙂

Mobilierul de bucătărie. Ce posibilități aveți

Ideea de a încorpora mașina de spălat rufe în mobila de bucătărie nu este nouă, însă ce doresc să vă aduc în atenție este faptul că aveți mai multe posibilități de a integra mașina de spălat în aria bucătăriei, nu doar sub blatul de lucru. Amplasarea mașinii de spălat sub blat este o soluție utilă atunci când aveți doar mașină de spălat, nu și uscător, și o puteți integra în unul dintre corpurile inferioare ale mobilei (partea de jos). Încorporarea celor două aparate electrocasnice sub blatul de bucătărie este posibilă doar atunci când aveți o bucătărie lungă. În acest caz, corpurile inferioare ale mobilierului de bucătărie pot încorpora mașina de spălat rufe, uscătorul de rufe, mașina de spălat vase și vă mai rămâne suficient spațiu și pentru depozitare.

Soluții pentru o bucătărie open-space

Dar ce faceți atunci când aveți mașină și uscător, iar spațiul din bucătărie este prea mic pentru a le acomoda pe amândouă? Propunerea mea este să încercați să fiți creativi. De exemplu, dacă bucătăria este deschisă (comunică cu holul), puteți adăuga un corp de mobilier suplimentar care să vină în continuarea mobilierului de bucătărie propriu-zis (ca să obțineți un aspect unitar) pentru a incastra mașina de spălat rufe și uscătorul. Dacă spațiul este limitat, le puteți amplasa astfel: în partea de jos mașina de spălat, iar deasupra, pe un raft solid, uscătorul de rufe. Astfel, valorificați spațiul pe verticală și nu pe orizontală. Dacă executați pe comandă un astfel de mobilier, aveți avantajul că puteți să stabiliți singuri toate detaliile: ușă normală cu mânare vizibile, ușă glisantă (ca la dressing) sau ușă cu sistem de deschidere de tip „Push to open” (aspect mai discret al mobilierului).

Balconul

Dacă beneficiați de un balcon în continuarea bucătăriei, acesta poate deveni locul perfect pentru amplasarea mașinii de spălat și a uscătorului. Unele apartamente de bloc au 2 balcoane, unul cu acces din living și altul cu acces din bucătărie. Dacă vă numărați printre beneficiarii unui astfel de apartament, puteți lua în considerare balconul, mai ales că alimentarea la apă și conectarea la prize se poate realiza ușor.

Holul de la intrare

Dacă aveți un hol lat, acesta va permite integrarea unui corp de mobilier generos pe latura unui perete, până în tavan, care să permită depozitarea mașinii și uscătorului. De asemenea, dacă intenționați să vă faceți pe comandă un dressing pentru hol, puteți solicita să fie compartimentat în așa fel încât să acomodeze mașina de spălat rufe și uscătorul (așezare pe verticală, unul deasupra celuilalt). Partea dressingului care integrează mașina de spălat și uscătorul ar trebui să fie înspre bucătărie ca racordul la apă și accesul la prize să se realizeze cât mai simplu.

Un hol mic, o nișă sau o debara

Acestea sunt locuri excelente pentru integrarea mașinii de spălat și a uscătorului de rufe. Atenție însă! Înainte de a comanda mașina de spălat și uscătorul de rufe faceți măsurători exacte ca să vă asigurați că ușile sunt suficient de late astfel încât să puteți transporta cele două aparate electrocasnice dintr-o cameră în alta sau din holul de la intrare către holul mic, unde le veți ține. În caz contrar, alegeți un model slim, atât pentru mașină, cât și pentru uscător, ca să nu fie nevoie să returnați produsele.

Camera tehnică sau cămară

Pentru cei care locuiesc la casă vin cu o soluție practică ce îi poate ajuta în salvarea spațiului din alte încăperi. Dacă aveți o cameră tehnică sau o cămară, unde ați montat centrala termică sau depozitați anumite produse, faceți un efort să integrați mașina de spălat și uscătorul. Depozitarea pe verticală se aplică și în acest caz, deoarece presupune o economie a spațiului pe orizontală.

Soluții de integrare în băi și bucătării atipice

Cunoaștem foarte bine compartimentarea apartamentelor de bloc de la noi. Totuși, există și blocuri cu o structură interioară atipică, și aici mă refer la cele construite în perioada interbelică, care, grație suprafețelor generoase, oferă locuri de depozitare suplimentare. Dacă aveți o astfel de locuință, cu baie foarte spațioasă, vă propun să luați în considerare confecționarea unui corp de mobilier pentru lavoar care să integreze mașina de spălat și uscătorul, cu atât mai mult cu cât doriți să optați pentru lavoar dublu care necesită un blat lung.

O locuință spațioasă, posibilități de depozitare generoase

Aceia dintre voi care locuiesc în case mari, cu multe încăperi, puteți transforma o cameră mai mică în spălătorie. Pentru acest spațiu puteți realiza pe comandă mobilier care să răspundă cerințelor unei astfel de funcțiuni: spațiu care să integreze mașina de spălat, uscătorul, spațiu pentru depozitarea rufelor murdare (în coșuri sau sertare extractibile), loc pentru masa de călcat, rafturi pentru depozitarea detergenților, balsamului de rufe etc. O astfel de soluție vă ajută să mențineți bucătăria și baia mai puțin aglomerate, iar toate activitățile specifice – depozitarea, spălarea, uscarea și călcatul rufelor – să se desfășoare într-un singur loc.

Sursă foto: Pinterest

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *