Un apartament monocrom cu un design intrigant

by

Cu siguranță ați observat cât de mult îndrăgesc clădirile vechi cu o arhitectură clasică ce păstrează elementele originale și aerul boem pe care îl transmit.

Iar azi vă arăt un mic apartament amenajat de decoratorul Lotta Agaton, situat în Suedia,  pe o stradă rezidențială frumoasă, unde fațadele în stil franțuzesc găzduiesc cele mai frumoase apartamente din lume.

Un aspect important al acestui apartament îl reprezintă folosirea celei mai faimoase combinații de nonculori din întreaga lume a designului de interior, și anume, combinația alb-negru. Această schemă monocromatică a rezistat testului timpului și va rămâne mereu actuală indiferent de stilul amenajării sau de destinația spațiului.

Deși apartamentul este destul de mic, acesta este foarte bine structurat. Intrarea se face către o cameră de zi comfortabilă cu un design monocrom contemporan. Contrastul pardoselilor albe strălucitoare ai pereților albi și ale draperiilor lungi și negre, completează atmosfera dramatică întregului interior. Accentele elegante sunt create cu ajutorul elementelor metalice din aur și alamă, regăsite în mobilier, dar și al candelabrului de sticlă, care atârnă grațios din tavanul înalt.

Dormitorul continuă cu aceeași tematică monocromă în alb și negru, având un aer mult mai tradițional, datorită ușilor cu geamuri din sticlă în stil franțuzesc, dar și a comodei-vitrină din lemn negru în holul dintre camere. Datorită geamurilor generoase care permit pătrunderea luminii naturale și a nonculorii de alb regăsite în toate elementele din spațiu, camera pare mult mai mare decât este în realitate.

Bucătăria este foarte intrigantă. Deși, de cele mai multe ori în bucătării se folosesc suprafețe cât mai lucioase pentru fronturi, blat sau faianță, în cazul acestui apartament suprafețele mate sunt perfect armonizate. În contrast este baia cu mozaicul din onix, mobilierul și electrocasnicile lucioase, faianța antracit și baterii aurite.

Planul apartamentului

Acest mic apartament amenajat cu mult gust și stil este un exemplu pentru cei care iubesc simplitatea, dar în același timp eleganța și un pic de dramatism. Vouă cum vi se pare acest apartament?

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *