Tendințele de culoare pentru interiorul din 2018 conform Institutului Pantone

by

Culorile care ne cheamă ACASĂ!

Încheiem anul 2017 și odată cu acesta ne dorim niște schimbări. Până la urmă și interioarele în care ne pretrecem cea mai mare parte a timpului au nevoie de un refresh. Iar dacă nu te decizi pentru ceva anume, atunci îți împărtășesc cu drag câteva recomandări pentru noul an!

„Era pastelurilor” se termină aici, chiar dacă personal nu pot să le ignor, și lăsăm culorilor bogate și suculente să cucerească locuințele noastre. Dar haideți să vedeți ce ne recomandă specialiștii în domeniu:

Până de curând, toată lumea a fost uimită și a comentat culoarea „verde” din 2017 – Greenery. Dar și în acest caz, Litris Eismann, directorul executiv al Institutului Pantone, nu se oprește să discute despre meritele gamei cromatice în culori intense. „Nevoia de culori puternice reprezintă o extensie naturală a stilului nostru de viață intens.” În așa fel, nuanțele pastelate calme și moi sunt înlocuite acum cu un albastru-viu, roșu-rugină și verde smarald.

Se pare că 2018 va fi un an revoluționar: o deviere de la tonurile pastelate, care în ultimii ani au inundat revistele și interioare (o tendință impusă de influețele nordice, scandinave) se apropie de final.

Află ce ne pregătesc și producătorii de lavabilă și vopseluri decorative pentru anul 2018!

Institutul Pantone oferă opt palete de culori pentru anul 2018. Regeneration include nuanțe portocalii, care sunt atât de necesare pentru ochiul uman (din punct de vedere psihologic). Paleta Ludic cuprinde culoarea galbenă, lime, verde aprins și chiar albastru. Verdure, simbolizează, după Aisman – sănătate, care reunește o serie de nuanțe „vegetale”, inclusiv „verdeața de țelină” – un simbol al culorii verzi, pe care Institutul Pantone îl recomandă în mod activ să fie utilizat de toți profesioniștii și iubitorii de decor.

Klein Blue

Millennial Pink

Curcuma & Mustard Yellow

Papaya Orange

Sage, Celery & Avocado Green

Burgundy Red

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *