Sunteți pregătiți de Halloween?

by

Iată cum să-ți creezi un decor elegant de Halloween!

Deși este primul an în care scriu despre această sărbătoare (americană) – Halloween, am observat că a prins bine și la noi în țară. Așa că v-am pregătit mai jos câteva idei de decor tematic pe care îl puteți realiza foarte ușor și rapid:

Coronițele

Un atribut obligatoriu al decorului de toamnă este o coroniță împletită din crengi verzi sau uscate, și decorate cu diverse obiecte. Iar în ajunul Halloweenului, completați această compoziție, făcând-o mai creativă și potrivită pentru această ocazie. De exemplu: puteți înfășura coroana cu un fir de ață pufoasă, care seamănă cu o pânză, și atașați la ea diverse figurine de șoaricei, păianjeni sau păsări.

În culorea roșie și portocalie

Luna octombrie este o perioadă în care parcurile, grădinile și pădurile sunt colorate în cele mai frumoase nuanțe de galben, roșu, portocaliu și maro. În ajunul sărbătorii, strângeți mai multe frunze căzute, care arată bine, și decorați casa sau apartamentul cu acestea: puteți face mici buchețele puse în vaze sau diverse boluri, să le agățați pe perete sub formă de ghirlande. Pentru un aer cu spirit de sărbătoare, puteți vopsi unele frunze în negru. Nu uitați și de dovleci, care completează compoziția.

Mini-dovleci decorativi

Nu este necesar să decorați interiorul cu dovleci mari, mai ales dacă nu aveți suficient spațiu, dar există o alternativă – să utilizați mini-dovlecei. Aceștea pot avea diferite culori și forme și nu au mai mult de 15-20 cm în diametru și în înălțime. Cu acești dovleci este mult mai ușor să decorați orice suprafață și zonă din casă, de exemplu:  o masă festivă, un șemineu, o consolă sau rafturi de perete.

Puțin glam nu strică

Un dovleac copt de culoarea portocalie este cartea de vizită a Halloween-ului. Și totuși, propun să vă abateți puțin de la tradiție și să experimentați. De ce nu să adăugați și o notă mai glamour colorând dovlecii în alte culori, negru, alb sau chiar auriu. Unii dintre ei pot fi vopsiți parțial pentru a da compoziției un aspect mai boem și excentric.

Decor ironic

Deși este considerat ca de Halloween să se folosească elemente înspăimântătoare, vă asigur că nu este obligatoriu! Cum ar fi să vedeți partea ironică a lucrurilor și să o adaptați în decorul casei? Asta o puteți face cu ajutorul obiectelor tradiționale, dar sub formă stilizată –  dovleci, bufnițe, lilieci, vrăjitoare sau schelete. Toate aceste elemente pot fi realizate dintr-o varietate de materiale: țesături, hârtie, paiete, fire de ață, și folosite pentru designul invitațiilor, decorul mesei, decorul prăjiturilor sau chiar al accesoriilor personale, cum ar fi broșe, pandative etc. Trebuie doar să vă puneți imaginația la treabă ca la final să creați o atmosferă de sărbătoare amuzantă și memorabilă!

Spor la decorare!

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *