Stil Chic Scandinav în doar 47 mp

by

În articolul Cum amenajăm casa în stil Chic Scandinav ne-am clarificat cu caracteristica stilului Scandinav Chic, iar astăzi a venit timpul să vă dau și un exemplu concret – un apartament de 47 de mp destinat unei tinere domnișoare.

Dacă analizați planul amenajării veți observa că întregul spațiu este foarte bine optimizat, chiar dacă suprafață totală este mică și înălțimea de doar 2.7 m. Camera principală este un open space care cuprinde holul de intrare separat totuși de bucătărie printr-un perete, bucătăria și livingul. Avantajul acestui spațiu este că avem pereți vitrați, de aceea atmosfera pare aerisită.

Bucătăria și mobilierul din hol sunt realizate la comandă, foarte bine integrate în spațiu, în rest completarea s-a făcut cu piesele de mobilier care deja vă sunt foarte cunoscute, inclusiv comodele și rafturi de la Ikea.

Dressingul din dormitor a fost gândit încă de la compartimentarea inițială a apartamentului, dar consider că este foarte bine proiectat pentru că permite ca dormitorul să fie liber, fără alte piese masive de mobilier. Iar baia mi se pare foarte elegantă datorită plăcilor ceramice lucioase care imită marmura.

7 idei pe care le puteți prelua și adapta la voi acasă:

 • Amplasați canapeaua cu spatele la fereastră, în acest fel camera voastră, vizual, va deveni mai mare;
 • Folosiți mai multe decorațiuni transparente și lucioase din sticlă – aceste obiecte nu înacrcă spațiul și iarăși prin reflexie crează spațialitate;
 • Optați pentru comode și console înguste în spațiile unde nu încap obiecte mari de mobilier;
 • Pentru fronturile de bucătărie alegeți culori în contrast cu pereții deschiși, iar finisajul între corpurile de suspendate și blat să-l păstrați la fel în culori deschise și finisaj lucios;
 • Înlocuiți tablourile clasice cu fototapet sau postere de dimensiuni mari ( de la A2);
 • Cumpărați o masă de cafea din sticlă;
 • Alegeți un televizor cu o ramă albă, pentru că se integrează mult mai bine pe un perete sau mobilă deschisa la culoare.

Sursa: roomble.com

1 Răspuns
 • Annette Decor
  martie 30, 2022

  Mesajul tău*
  Interior frumos! Fara glamour, dar cu caracter 🙂 Draperii frumoase intr-o culoare verde pastel. Salutari!

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *