Soluții renovare apartament: Instalațiile, tâmplăria și electrica

by

În articolul Cum puteți economi bani și timp în timpul renovărilor? am povestit despre etapele din timpul renovării, dar și cum puteți reduce costurile, să câștigați timp, și unde nu ar trebui să faceți rabat de la calitate. Astăzi mi-am propus să detaliem partea de instalații, tâmplărie și electrică, și să vă recomand cum să le alegeți inteligent:

Materiale și finisaje: Unde puteți economisi?

Instalațiile

În cazul în care locuința unde trebuie efectuată renovarea este într-o casă/bloc vechi (de cel puțin 40-50 de ani), cu siguranță instalația electrică, și chiar cea sanitară este învechită și trebuie înlocuită.

Instalația sanitară. Și aici puteți face o economie, dacă optați pentru țevi din polipropilenă pentru tot ce înseamnă instalație cu apă. Polipropilena este mai ieftină decât cuprul sau țeava zincată, iar durata de viață este de aproximativ 50 de ani. Cu toate acestea, vă recomand să evitați materialul de calitate inferioara, fabricat în China. Mai bine alegeți o marcă europeană, sau cel puțin turcească.

Instalația electrică, în acest caz este una de aluminiu, aceasta înseamnă că nu este adaptată la puterea electrică necesară pentru echipamentele actuale. Iar izolația cablului nu este în cea mai bună condiție. N-ar trebui să economisiti la schimbarea instalației cu cabluri de cupru. Un electrician bun, vă poate ajuta cum să reduceți costurile printr-un calcul corect al necesarului de material, și asta în urma unei discuții cu voi asupra poziționării tuturor corpurilor de iluminat, prizelor, întrerupătoarelor. Inclusiv trebuie să specificați câte și ce fel de electrocasnice vor exista în locuință.

Prizele și întrerupătoarele

Din motivul economiei puteți opta pentru cele mai ieftine prize și întrerupătoare, care sunt realizate în China. Dar materialul de calitate inferioară, pot duce la nesiguranța voastră pe termen mai lung (plasticul se poate topi, sistemul de prindere de perete este unul foarte „firav” astfel poate ieși foarte ușor, iar dacă aveți un copil mic în casă, poate deveni chiar periculos).

Puteți opta totuși pentru branduri cunoscute, care au și game mai accesibile, cu un design mai simplu, dar care păstrează calitatea.

Cum alegem tâmplăria?

Geamurile, o să vă coste mai puțin dacă le veți comanda direct de la producător (și nu de la instalator). Indicat este să le luați pe toate odată, în așa fel veți obține o reducere substanțială și va fi mult mai ușor din punct de vedere logistic.

Faptul că toate geamurile (tip termopan) sunt la fel, este un mit! Ele diferă în funcție de profilele folosite, numărul de camere etc. Cel mai bine: documentați-vă înainte de a lua decizia corectă.

Dacă cumva simtiți frig de la fereastra voastră, nu vă panicați: poate problema a fost din cauza montajului. Este posibil să rămână goluri neizolate care lasă frigul și zgomotul să pătrundă în interior. Soluția este să apelați la un specialist bun încă de la început (o recomandare vă poate ajuta în acest sens).

Sursă poze: Pinterest

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *