Soluții accesibile pentru îndreptarea pereților și a tavanului

by

Pereții:

Cea mai bună soluție pentru îndreptarea pereților este placarea acestora cu gips-carton. În acest caz veți îndrepta pereții (dar și tavanul) mult mai ușor, timpul de execuție va fi mult mai rapid și veți face mai puțin zgomot . Însă există și dezavante în acest caz, cum ar fi: micșorarea spațiului cu 4-10 cm (prin lipire cu adeziv sau montaj pe structură metalică), iar spațiul gol între peretele existent și cel de gips-carton poate deveni habitatul insectelor nedorite sau a ciupercilor (este bine să fie completat cu vata minerala sau glet).

Important! Nu montați polistirenul de exterior, pe interior! Chiar dacă scopul va fi să „încălziți” locuința, consecințele vor fi mai grave, deoarece în loc să lase peretele să respire, va crea condiții de extinderea mucegaiului, pe care îl veți inhala.

pereți: plăci de lemn & parchet

placari lemn

Alternativa gips-cartonului este placarea pereților cu plăci de lemn, care pot fi tratate antiseptic, vopsite cu latex transparent pentru un efect de lemn natur (în caz dacă se vrea un aspect mai rustic) sau într-o culoare uni pentru a crea atmosfera amenajărilor americane.

Sfat: Înainte de a vopsi lemnul, este foarte important să fie rașchetat pentru a permite absorbția uniformă a finisajului. Același lucru este valabil și pentru parchet, dacă acestea se recondiționează.

Și parchetul poate fi o soluție. Puteți continua placarea pardoselei cu parchet pe perete: efectul este destul de interesant.

osb & tapet

Astăzi și OSB-ul este destul de utilizat. Dacă nu se folosește la baie, atunci tratarea acestuia poate fi cu un simplu lac, lăsând aspectul cât mai brut. Pentru băi este nevoie să folosiți un finisaj superlavabil pentru a evita absorbția apei.

Iar cel mai avantajos material este tapetul. Poate fi acoperit pe orice suprafață și ascunde foarte bine defectele (în acest caz recomand să optați pentru un tapet vinilic, decât pe bază de hârtie).

cărămidă & foi de cupru

Alte soluții ar mai fi: foi de cupru placate pe anumite zone de perete – efect: un stil industrial; cărămida aparentă ajută să acoperiți imperfecțiunile pereților și este destul de accesibilă la preț. Puteți opta pentru cărămida în forma și culoarea ei originală sau să fie vopsită în alb sau alte culori; ardezia flexibilă; panouri 3d din poliuretan sau MDF (însă în cazul acestora costurile sunt puțin mai ridicate).

tavan: tapet & barisol

Tavanul:

Cel mai elegant mod de a economici bani în ceea ce privește finisarea tavanului este optarea pentru tavanul extensibil sau barisol. Avantajul este: se montează foarte repede, acoperă orice denivelare sau pată. Ca și la pereți, tapetul vinilic în relief reprezintă cea mai ieftină soluție – prin modelul creat va distrage atenția și va „masca defectele”. Iar placarea cu gips-cartonul vă ajută să îndreptați orice denivelare.

3 Răspunsuri
  • Petru
    octombrie 2, 2019

    Foarte utile indicațiile!!

  • Vlad
    ianuarie 13, 2020

    Exista o soluție pentru insecte, cu care sa stropim între peretele de ghips carton și cel existent?

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *