De ceva vreme sunt în căutare de noi soluții și detalii fine pentru tot ce înseamnă decor și accesorii pentru acasă. Mânere pentru mobilă încă nu am găsit (dacă aflați, vă rog să mă anunțați), în schimb am descoperit sisteme inteligente de prindere draperii și jaluzele care, cu siguranță, vor revoluționa interioarele contemporane, dar și cele minimaliste, moderne, high tech, Loft și tot așa. De principiu, eu zic că se pot integra cam în orice stil de amenajare, luând în calcul că au finisaje, forme și design variat.
Să începem cu începutul. Cine este B2B DESIGN ȘI EXECUȚIE ?
O companie care activează de mai mult de 10 ani pe piața națională, dar și cu proiecte internaționale, s-a gândit să vină în întâmpinarea clienților cu soluții în domeniul decorațiunilor: de la cele mai simple galerii până la cele mai sofisticate sisteme de prindere a draperiilor. Și, este una din companii (prima de care am auzit eu) care oferă și serviciul de mentenață a sistemelor de prindere și serviciul de întreținere a perdelelor și draperiilor. Ceea ce mi se pare foarte practic, mai ales că, după ce am aflat că marea majoritate a textilelor din care se confecționează draperiile au nevoie de o curățare specială.
Cu serviciile ne-am clarificat, dar de ce produsele lor eu le consider speciale? Sunt diferite de tot ce vezi pe piață, iar eu chiar caut alternative și am găsit câteva. Să vi le prezint:
Sistem de prindere W2 pe tavan
Un sistem destul de elegant, fără prinderi vizibile. Poate fi produs pe finisajul: crom, inox oțel, aluminiu sau vopsit alb.
Sistem prindere ZENIT W șină rotundă
Cu diametru 30 mm, prindere pe tavan
Sistem de prindere OUTLOOK
O singură consolă la mijloc ține toată galeria, fără ca aceasta să se curbeze de la greutatea perdelei, iar inele care trec peste consolă se opresc la capete.
Există același tip de sistem de prindere, dar pe șină și de perete:
Sistem de prindere cu fir metalic
Acest sistem este o alternativă interesantă pentru galeriile clasice. Această variantă este destinată prinderii de perete, având un fir de doar 2 mm și inele cu un design special. Pentru acest tip de sistem există și varinte cu prindete de tavan, alte modele de inele, varinata de fir în spatele unei galerii clasice, pe aceeași consolă etc. Și nu în ultimul rând, mai multe variante de finisaj: oțel inox, aluminiu, alamă lucioasă, nikel clasic și nikel mat.
Citește și despre Catifeaua – simbol al interioarelor contemporane
Sistem de prindere tip șină plată pe tavan
Este un sistem cu șină dreaptă cu profil înalt de 35 mm, cu un canal ascuns prin care circulă glisoarele (călăreții). Avantaje față de o galerie obișnuită: mai silențioase și ușor de manevrat, consola intermediară nu impiedică deplasarea perdelei pe toată lungimea șinei. Culori disponibile: alb, negru, alamă mată, antracit, crom, nikel mat, bronz, aluminiu și oțel inox.
Sistem de prindere pe tavan W4
Un sistem minimalist cu un profil foarte subțire, de 9 mm în față și 24 mm în spate, unde se află și canalul pentru călăreți. Canal suficient de mare pentru a camufla în mod fiabil sistemele de prindere a perdelelor. Piesele finale capată forma profilului și se îmbină armonios cu tavanul. Apropo, acest model a fost recompensat cu locul 1 de Red Dot Design Award în anul 2019 și Premiu special de design 2020 în Germania.
Suport lateral de draperie
Să nu uităm și de accesorii. Iată 2 modele, foarte discrete, dar care arată, din punctul meu de vedere, foarte bine. Avantajul acestora este că sunt destul de spațioase încât să nu șifoneze draperia, când aceasta este strânsă lateral.
Ce ziceți, facem un pas înainte și să propunem noi soluții chiar și pentru draperiile sau perdelele cărora nu prea le atragem atenție? Acum zic că merită!
Pentru mai multe idei și recomandări, puteți lua legătura direct cu cei de la B2B DESIGN ȘI EXECUȚIE prin intermediul site-ul: b2bsolutii.com