Sărbătoarea Paștelui în casele și grădinile noastre, România Liberă

by

TIPS & TRICKS:

Sărbătoarea Paștelui în casele și grădinile noastre

Se apropie cea mai luminoasă sărbătoare a anului – Paștele, care este asociată cu sosirea primăverii și învierea naturii după o iarnă lungă și posomorâtă. Iar cu această ocazie, cu toții suntem nerăbdători să aducem puțină schimbare atât în casele, dar și în grădinile noastre.

De unde să începem?
Cu siguranță de la curățenia generală, mai întâi în locuință, ca apoi să acordați timp și exteriorului. Nu putem neglija aspectul casei, așa cum aceasta face parte din aspectul general al curții, de aceea dacă aceasta necesită o mână de vopsea, ar fi bine să facem asta cât mai repede, ca să ne putem ocupa de restul. Și gardul este prioritar, fiind elementul cel mai vizibil din stradă. După ce l-ați „reînnoit“, ar fi interesant să-i aduceți puțină viață, prin câteva elemente decorative de sărbătoare: o ghirlandă sau câteva coronițe atârnate, realizate din crengi înverzite sau înflorite, ghivece colorate cu flori sau câteva căsuțe din lemn  pentru păsări. Se vor curăța copacii de crengile uscate, frunzele putrezite de pe iarbă, iar florile de primăvară trebuie să fie nelipsite în orice grădină. Coronițe decorative la ușa de intrare Puteți întâmpina prietenii și familia cu o coroniță decorativă cu flori atârnată la ușa de intrare. Grirlandele și coroanele sunt simbolul festiv de căldură (în formă de soare) și unicitare (cerc închis, eternitate).

În mod tradițional oronițele sunt considerate decorațiuni de Crăciun, însă astăzi sunt tot mai des întâlnite la diverse sărbători. Culorile clasice de Paște sunt considerate a fi roșu, verde și alb. Iar ca plante, sunt utilizate flori de primăvară precum zambilele, narcisele, lalelele, crinii, violetele și păpădiile. Coșuri cu flori Dacă grădina dvs. se rezumă doar la câțiva copaci și iarbă, și nu vă place rădinăritul, atunci câteva trucuri vă vor ajuta să aduceți atmosfera de sărbătoare.

Puteți decora terasa sau scările de la intrare  cu câteva coșuri de rafie sau găletușe metalice, sunt perfecte și butucii de copac, în care să plantați flori, iar pământul rămas să-l acoperiți cu mușchi. Câțiva puișori decorativi sau iepurași vor întregi compoziția. Pentru a aduce puțină sărbătoare în curte, nu este nevoie de mult efort, puțină imaginație și câteva trucuri ușoare vă vor ajuta să creați atmosfera plăcută și relaxantă.

Spor și să aveți un Paște Fericit!

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *