Plăci ceramice realizate manual în amenajările contemporane

by

Plăcile ceramice ocupă astăzi poziția de top printre materialele decorative de finisaj în designul interior și acest lucru de datorează modelelor nelimitate de finisaj, motive sau formă. Deși tendințele în fiecare an se schimbă, unele tipuri de plăci nu se vor demoda niciodată, ba chiar în timp vor căpăta și mai multă valoare, cum ar fi faianța și gresia realizată manual.

Iar mai jos v-am pregătit câteva idei cum puteți integra aceste plăci ceramice în interioarele contemporane:

Motive decorative

Inițial, termenul de patchwork a fost în tehnologia textilă, dar de-a lungul timpului, acest motiv s-a răspândit și la materiale de finisaj în amenajările de interior. De asemenea, plăcile în stil patchwork sunt un accent colorat și vesel, care se încadrează perfect într-un design scandinav sau vintage.

Apropo, un patchwork nu înseamnă o mulțime de culori și modele: dacă vă plac mai mult culori neutre, atunci puteți alege plăci ceramice cu un singur model sau colorate în 2-3 culori.

placi ceramice soba
placi ceramice podea

Armonie prin simplitate

Plăcile laconice pot deveni, de asemenea, o parte expresivă a unui proiect de design. De exemplu puteți alege faianță în culori uni, dar cu o formă mai interesantă, poate un hexagon, trapez sau imitație de solzi de pește. Nu uitați să optați pentru un finisaj extra lucios care va adăuga un aer mai luxos spațiului.

placi ceramice forma atipica

Abordare elegantă

Caracteristicile distinctive ale stilului Art Deco reprezintă forme geometrice îndrăznețe, modele etnice și ornamente complexe. În anii 20 ai secolului trecut, un astfel de decor era considerat un atribut al vieții de lux și puțini își puteau permite. Însă, de-a lungul timpului, stilul Art Deco a devenit mult mai accesibil. Și până la urmă nu este nevoie să placați toți pereții sau pardoseala cu plăci scumpe, puteți crea doar anumite accente în zonele cele mai vizibile.

placi ceramice art deco
placi ceramice art deco

Inspirație din natură

Motivele naturale într-un interior sunt potrivite nu doar pentru stilul rustic sau boem: decorarea în culori albastre calme sau verzi va reîmprospăta și interioarele apartamentelor din orașele mari, iar motivele florale vor aduce o notă de confort. În zilele noastre, meșterii artizanali pot crea orice formă de placă și pot picta orice imagine sub formă de tablou sau pictură murală ce imită un fototapet.

placi ceramice forma frunza
placi ceramice forma frunza

Contrast grațios

Întotdeauna contrastul alb-negru va fi perceput ca ceva elegant și cochet. Vă recomand totuși ca distribuția acestor culori să fie în proporție 70%-30% în favoarea culorii albe. Vă sperie severitatea acestei combinații, atunci alegeți alte culori mai temperate dar care totuși să creeze un contrast.

placi ceramice contrast
placi ceramice contrast

Peretele unitar cu pardoseala

O imagine interesantă este creată prin utilizarea aceluiași model de placă ceramică atât pe perete, cât și pe pardoseală – un fel de trecere continuă de pe perete pe podea. Această metodă de montare arată deosebit de impresionant într-un studio sau apartament în stil Loft, permițându-vă să evidențiați, de exemplu zona bucătăriei.

placi ceramice perete pardoseala

Scară veselă

De obicei, puțini oameni se gândesc la un decor original pentru scară. Dar, uite ce rezultat poți obține dacă folosești plăci ceramice pictate manual! Puteți opta pentru motive geometrice și culori simple sau poate un patchwork multicolor. Este important că acestea se vor armoniza cu stilul general al scărilor și al interiorului în ansamblu.

placi ceramice scara
placi ceramice scara

V-am tot arătat idei și v-am inspirat, dar unde găsiți aceste tipuri de plăci ceramice? La dragii mei colaboratori Cameleonia care pot personaliza cam orice vă doriți. Așa că fiți cât mai creativi!!!

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *