Organizarea inteligentă a dressingului

by

Statisticile arată că shoppingul se numără printre cele mai mari plăceri ale doamnelor și domnișoarelor. Este deci deductibil că, în timp, aceste achiziții nu-și mai găsesc loc în dressing sau sunt așezate haotic. Dacă tot am intrat în sezonul cald, consider că este un moment potrivit pentru a vă organiza dressingul.

Măsurători necesare. Ce dimensiuni alegem

Oricâte schimbări ați face, nu mai găsiți spațiu suficient pentru haine și accesorii? Poate e timpul să completați mobilierul cu un dressing nou. Profitați de acest prilej pentru a vă analiza garderoba și pentru a reorganiza articolele vestimenare. Dacă optați pentru un dressing la comandă, fiți atenți la măsurători. Pentru o accesare uşoară a uşilor trebuie să aveți o distanță între dulap şi pat de cel puţin 80 de cm. Dacă dormitorul este prea mic, optați pentru un dressing cu uşi glisante.

Pentru ca umeraşele să încapă în dressing sau dulap, adâncimea acestuia trebuie să fie de 60 de cm. În funcţie de tipul hainelor pe care le veți depozita, trebuie să aveți în vedere următoarele înălţimi atunci când proiectați dressingul: 160 de cm pentru hainele pe umeraş; 80-120 de cm pentru cămăşi, bluze, veste; 80-120 de cm pentru pantalonii îndoiţi și 140-150 cm pentru pantaloni pe toată lungimea; 160-180 de cm pentru pardesiuri, rochii lungi și paltoane.

Pentru bluze, tricouri şi pulovere aveți nevoie de rafturi cu lăţimea de 30 cm, iar pentru lenjerii şi prosoape sunt necesare rafturi cu lăţimea de 50-100 de cm şi înălţimea de 30-40 de cm. Chiar dacă barele dressingului sunt lungi, nu înghesuiți pe ele prea multe umeraşe. Astfel, pe o bară cu lungimea de 100 de cm puteţi agăţa în jur de 8-9 umeraşe. Recomand ca distanţa dintre cămăşi sau pantaloni să fie de aproximativ 3 cm. Atunci când aranjați hainele, aveți grijă să valorificați spaţiul atât pe orizontală cât și pe verticală. O altă informaţie care sper să fie de ajutor: sertarele în care păstrați lenjeria intimă ar trebui să aibă lungimea de cel puţin 12 cm.

Ideal ar fi ca dressingul sau dulapul să fie amplasat într-o zonă ferită de umezeală sau bine ventilată. În caz contrar, păstrați piesele vestimentare într-un dulap cu rafturi deschise şi pe umeraşe.

Pași în organizarea inteligentă a dressingului

  1. Fie că aveți un dressing nou-nouț, fie unul vechi, primul pas constă în a elimina din garderobă articolele de care sunteți sigure că nu mai aveți nevoie. Și aici mă refer nu doar la piese de îmbrăcăminte, ci și la încălțăminte sau accesorii. Le puteți dona sau să le vindeți în regim second-hand. Lucrurile neutilizabile pentru voi (dar poate utile pentru alții) ocupă spațiu inutil în dulapuri.

 

  1. Un alt aspect pe care doresc să îl amintesc este acela al repartizării dulapurilor tuturor membrilor familiei. Fiecare persoană ar trebui să dispună de propriul dulap pentru haine. Dacă o familie beneficiază de un singur dressing, atunci se impune repartizarea clară a unei părți din dressing fiecărui membru. Un mod sigur de a evita haosul.

 

  1. Un prim criteriu de organizare a articolelor de îmbrăcăminte, încălţăminte şi a accesoriilor este în funcţie de anotimp. Apoi țineți cont de frecvenţa cu care le folosiți şi de categoria din care fac parte: sport, de zi, de seară, casual etc. Așezați hainele pe care la îmbrăcați frecvent pe rafturi ușor accesibile, la vedere, iar pe cele cu utilizare rară în locuri mai greu accesibile. Dacă aveți multe mărunţişuri, atunci sunt binevenite câteva coşuri şi organizatoare, pe care le puteți achiziţiona din magazinele de profil.

Organizarea inteligentă a dressingului: hainele

Vă recomand ca, atunci când vă organizați dressingul, să începeți cu hainele. În funcţie de spaţiul pe care îl ocupă, vă puteți da seama cât loc mai rămâne pentru alte obiecte pe care intenționați să le depozitați în dressing. Aranjați hainele în grămezi mici, pentru a le scoate ușor pe cele de dedesubt fără să faceți multă dezordine. Când aranjați hainele, valorificați spaţiul pe verticală. Așezați separat, într-un loc special, lenjeria intimă, ciorapii şi eşarfele. În acest caz, coşurile sunt extrem de practice. Puteți cumpăra mai multe coşuri în care să puneți pe categorii fularele, eşarfele, căciulile, mănuşile.

Organizarea inteligentă a dressingului: genţile şi încălţămintea

Alocați spaţiu genţilor mari aproape de încălţăminte. Poşetele mici, de tip portofel, le puteți ţine în coşuri. Așezați încălţămintea pe rafturile de jos, în cutii. Dacă vreți să economisiți mai mult spaţiu în dressing, folosiți suporturi suspendate pentru pantofi. În acest fel, câștigați suprafaţa ocupată de cutiile pantofilor. În plus, suporturile vă permit să aşezați încălţămintea în ordine, la vedere, protejându-o totodată de praf.

Organizarea inteligentă a dressingului: accesoriile

Pentru depozitarea accesoriilor de orice fel sunt de mare ajutor coşurile, cutiile şi separatoarele. Dacă dressingul nu e dotat cu aşa ceva, faceți o mică investiţie şi achiziţionați câteva. Cutiile din materiale textile sunt foarte utile nu doar pentru accesorii, ci şi pentru obiecte vestimentare gen tricouri şi maieuri. Pentru păstrarea bijuteriilor, a portofelelor şi accesoriilor pentru păr, apelați la coșulețe, organizatoare, dar mai ales separatoare.

Sugestii de compartimentare a dressingului

Pe rafturile de sus așezați cutii cu capac în care să păstrați lucruri pe care le folosiți rar.

Compartimentați sertarele adânci folosind cutii de diverse dimensiuni, preferabil din material textil. În acestea puteți depozita nu doar haine, ci şi aparate de îngrijire personală, cum ar fi uscătorul de păr, ondulatorul etc De bara de sus agățați umeraşele pentru cămăşi, bluze şi rochii, iar de cea de jos, umeraşele pentru pantaloni şi fuste. Alocați un spaţiu pe bara de sus pentru a prinde umeraşe cu agăţători pentru curele.

Sper ca aceste sfaturi și idei de organizare inteligentă a dressingului să vă fie de ajutor. Să aveți spor și inspirație!

Sursă poze: Pinterest

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *