Ochișoru – oaza de liniște din Bucureștiul agitat

by

Da! Chiar există așa ceva. Și nu găsești atât de multe locuri asemănătoare în București. Izolat, multă vegetație și liniște!

Am avut ocazia să vizitez Ochișoru la cununia civilă a prietenilor noștri Dana și Victor și recunosc că m-a cucerit, chiar dacă am ajuns aici când ploua. Poate pare bizar – însă ploaia nu-i schimbă farmecul, din contra, face acest loc și mai atrăgător și special.

Norocul nostru că l-am putut admira și pe ploaie și pe soare.

De ce totusi este atât de special?

Gazdele sunt foarte primitoare (și chiar locuiesc acolo)! Au grijă ca totul să fie perfect, iar invitații și prietenii să se simtă bine. Mă tot gândeam: „cum e să stai acolo și în fiecare dimineață să iubești Bucureștiul, pentru că poate fi altfel!” Așa da, poate mi-aș schimba și eu părerea față de acest oras.

Mi-a plăcut creativitatea acestor oameni pentru că au adunat multe „bibelouri și nimicuri” (pentru unii, pentru ei sunt amintiri) ca să le pună într-un context atât de original. Cred că oricine se va simți bine aici, pentru că te duce cu gândul la mare (au o zonă de plajă cu nisip și sezlonguri, dar și placa de surfing pe tavanul foișorului sau scoici agățate), la o vacanță exotică (multă vegetație exotică adunată de prin lume și totuși întrebarea: cum s-a adaptat climei noastre?), dar și la o atmosferă boemă, puțin mediteraniană și chiar provence (unde mai găsești o casă vopsită în bleu, gard alb și multă levănțică?).

M-a cucerit acest loc și cu siguranță mă voi întoarce aici!

Pe 20 iunie, Ochișoru a primit premiul ‘Good Life Oasis’, din partea ForbesLife Romania și să știți că îl meritau. Felicitări!

2 Răspunsuri

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *