O combinație de stiluri armonizate într-un singur apartament

by

Design apartament 3 camere

Poate credeați că este imposibil să combinați două stiluri de amenajre care nu au legătura una cu alta, cum ar fi în cazul proiectului meu: stilul contemporan cu influențe Shabby Chic și stilul industrial, dar vă asigur că se poate! Atunci haideți să vă prezint unul dintre proiectele mele realizate 🙂

Un apartament de 3 camere de 66 mp situat în București, într-un bloc mai vechi, dar cu o compartimentare foarte practică (vezi planul).

Deși apartamentul a fost cumpărat deja cu mai multe îmbunătățiri, scopul meu a fost să adaug personalitate acestui spațiu folosindu-mă de elemente deja existente.

Clienții, un cuplu tânăr și activ și-au dorit fiecare câte ceva pentru sufletul lor, așa că a fost primul meu proiect în care am combinat stiluri total diferite, dar care să fie integrate armonios în aspectul general al amenajării.

Cum ziceam amenajarea a pornit de la elementele existente: tâmplăria clasică care ne-a ușurat alegerea stilului general al apartamentului sau rafturile încastrate din sufragerie pe care nu le-am mai eliminat din cauza de a evita spargeri și apoi completări cu parchet pe care cu siguranță ne-ar fi greu să-l găsim. De aceea am mers pe principiul să integrez și aceste rafturi (sub formă de cuburi) în viitorul design (le-am folosit ca „laitmotiv”, regăsit și pe pereți ca decor creat din profile decorative de la Fabrica de Profile).

Am mers pe culori deschise și pastelate – ivory, crem, bejuri completate cu câteva accente mai puternice de culoare – galben în sufragerie, albastru în birou. Ca și finisaje am utilizat lavabila de la Benjamin Moore și Tapet de la Holden Decor (prin Crisa’s Home).

Încă de la primele discuții, clienții, în special clienta 🙂 mi-a sugerat ca toată casa să fie ușor clasică și elegantă. Așa că dormitorul și bucătăria sunt spații care transpun această cerință. Sufrageria este modernă, dar are și aceasta elemente mai clasice-contemporane (canapeaua și fotoliul, lampadarul și măsuța adițională). Pe când biroul este contrastul întregului design, având ca stil, unul industrial și foarte masculin, în culori închise și finisaje mai „dure” – lemn închis de nuc, metal vopsit în negru, piele maro ca tapițerie. Totuși și aici am propus câteva elemente care să tempereze ambianța – jaluzele romane la geamuri sau masca de calorifer.

Cum este amenajat restul apartamentului, află în video-ul de mai jos:

Concluzie: Se pare că am mai făcut și acești clienți fericiți :), vezi ce spun:

 „Echipa Creativ Interior te readuce acasă și-ți oferă nu doar un design, ci un univers interior plin de lumină, culoare, inspirație și bucurie. Oriunde privești în jur te regăsești pe tine, orice ușă deschizi, te așteaptă dincolo de ea, locul ce-ți va fi cămin de-acum înainte, unde vei râde, vei plânge, vei iubi…vei trăi. Ei stăpânesc cu desăvârșire talentul în arta de a trăi frumos și simplu.”

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *