Noi tendințe pentru decorul de Paște

by

Sărbătoarea Paștelui este deja foarte aproape și e timpul să ne pregătim în mod corespunzător pentru aceasta. Trebuie să facem o mulțime de activități casnice, să alegem cea mai buna rețetă de cozonac, să ne gândim cum să coloram cât mai original ouăle, să reînnoim textilele și accesoriile, dar și să decorăm creativ masa festivă. Atunci, haideți să vă ajut cu noi idei și tendințe pentru a sărbători cum se cuvine Paștele mult așteptat!

Buchețele mici

Tema florală va fi mereu actuală, mai ales că a venit primăvara. Și cui nu i-ar placea să simtă mireasma florilor naturale și aromate. În ajunul Paștelui, recomand utilizarea mugurilor sau a bobocilor de flori pentru decorarea casei și în special a mesei festive. Folosiți buchețele mici în vase din sticlă sau pahare de cristal – arată foarte elegant!

Cuiburi decorative

Poți înlocui farfuriile voluminoase cu mâncăruri cu câteva coșuri de răchită mici asemănătoare cuiburilor în care să amplasezi ouăle colorate sau bucățile apetisante de pască și cozonac (nu știi cum să faci acest tip de ornament: folosește nuiele de salcie flexibile și creează singur aceste coșulete simple, dar interesante ca aspect).

Vopsirea grafică a ouălor

Cu siguranță dacă familia ta cuprinde și câțiva copii, decorarea ouălelor va deveni un ritual magic și mult așteptat. Poți picta ouăle de Paști într-un mod neobișnuit, aplicând modele grafice cu un colorant sau vopseluri de acril direct pe coaja curată. Ca și model, poți decora ouăle în buline mari sau mici, dungi sau romburi, siluete de frunze, fețe zâmbitoare și amuzante. Regula de bază – ca fundal folosește culori neutre (alb sau negru), iar cele de accent să fie cât mai colorate.

Nu ai imaginație la pictat, atunci apțipildurile sau stickerele te pot salva în acest caz!

Compoziția colorată centrală

Nu doar cuiburile decorative se vor utiliza pentru a orna centrul mesei, dar și pentru acest scop poți folosi clopote de sticlă și vase transparente. Acest lucru este deosebit de practic, deoarece compoziția va arăta bine pe tot parcursul sărbătorilor festive.

Recomand să folosiți primele flori de primavară (deoarece nu sunt exagerat de aromatice, ca să nu le amestecăm cu mirosul de mâncare gătită).

Spirit de carnaval

Paștele este o sărbătoare luminoasă care reunește familia. Prin urmare, decorațiile pentru această sărbătoare ar trebui să fie alese potrivit – luminoase și memorabile. Ouăle de Paști pot fi decorate cu confeti din hârtie colorată sau lucioasă.

Tendința și din acest sezon este să decorăm locuința cu accente de cupru și aur. Prin urmare, în acest an recomand să sărbătorești Paștele într-un mod elegant și stilat, poate chiar puțin glamour. Cum? Foarte ușor: folosește vase din cupru sau ceramică pictate în nuanțe aurii și alamă, vopsește ouăle în culori sclipitoare, utilizează multe panglici matlasate.

Iar mai jos am pregătit un moodboard cu câteva produse pe care le recomand pentru decorul de Paște din acest an!

Și nu în ultimul rând: Paște fericit și sărbători frumoase!

1. Sfeșnic de metal, H&M Home; 2. Prințesa Sofia – Iepure Mini, Design & After; 3. Vază Cracked Egg Roz, Design & After; 4. Ghiveci plantă, Zara Home; 5. Ouă decorative Goldie – set 3 bucăți, Design & After; 6. Lumânare parfumată în suport, H&M Home; 7. Lumânare parfumată, H&M Home

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *