“More is more” sau despre maximalism pe înțelesul tuturor

by

Vi s-a întâmplat să vedeți adesea imagini cu decoruri interioare și să nu reușiți să vă dați seama în ce stil au fost amenajate? Astăzi aduc în atenție stilul maximalist, un stil care se confundă de multe ori cu alte stiluri de amenajare precum eclectic sau boho.

Ce este maximalismul?

Un răspuns simplu ar fi opusul minimalismului. Maximalismul pune accent pe lumină, culoare, confort și stil personalizat, pe o multitudine de patternuri și texturi care să anime complet spațiile interioare. Este adevărat, dacă alegeți maximalismul în locul minimalismului va trebui să depuneți mai mult efort în coordonarea pieselor de decor, dar merită efortul. Creativitatea este predominantă în maximalism. Așadar, acum este momentul să vă lăsați abilitățile să strălucească.

Ce nu este maximalismul?

Maximalismul nu reprezintă un mix de elemente de decor fără nicio logică și fără un concept de design la baza amenajării. Amestecarea haotică de piese de tot felul înseamnă decor aglomerat, aspect obositor și kitsch. Maximalism nu înseamnă acumularea de deșeuri sau obiecte inutile și neatractive.

Beneficiile maximalismului

Pentru fiecare stil de amenajare se pot aduce argumente pro și contra. Deși pare paradoxal, stilul maximalist poate fi mai puțin costisitor decât stilul minimalist. În timp ce minimalismul necesită anumite piese pentru a fi implementat și a crea decorul potrivit, stilul maximalist, nu. Puteți folosi elemente de decor pe care le aveți deja sau să le procurați din magazinele de antichități. În plus, acest stil vă permite să folosiți chiar și mobilier reciclat.

Schimbarea tendințelor în designul interior

Maximalismul este o tendință care exista și înainte, dar care a trezit din nou interesul oamenilor în contextul actual. Multe persoane care au stat în carantină au început să privească în jur și să își dorească să fie din nou înconjurați de obiectele dragi, de lumină și culoare, să trăiască în spații energizante decât în unele lipsite de viață și personalitate.

Maximalismul – mișcarea momentului

Contextul actual a influențat și mulți designeri de interior, care au început să folosească mai multe culori și motive în proiectele lor. Deci zilele bune ale culorilor s-au întors :). Unii dintre aceștia chiar se bucură de revigorarea acestui stil de amenajare care se axează pe abundență și diversitate la toate aspectele amenajării.

Elementul de legătură într-o amenajare maximalistă poate fi culoarea sau o schemă de culori, cu utilizare în întreaga casă. Cei care iubesc culorile și sunt prieteni cu ele vor îmbrățișa această idee. De exemplu, v-ar plăcea cuplul portocaliu și albastru? Desigur, puteți folosi și altele, acesta fiind doar un exemplu.

Cum arată un interior maximalist

Într-un interior maximalist se pot folosi elemente precum: tapet pictat, pitoresc sau cu imprimeuri bogate (sau chiar pereți, tavane pictate), piese de mobilier cu tapițerie din catifea sau în culori vibrante, covoare cu modele bogate, perdele brodate, pernuțe cu ciucuri, elemente viu colorate, colecții vaste de obiecte sau opere artistice, motive contrastante, culori strălucitoare, mixuri de imprimeuri, corpuri de iluminat cu aspect antic, obiecte cu motive asiatice etc.

Pentru cine este stilul maximalist

În încercarea de a schița un profil al adeptului stilului maximalist pornesc de o trăsătură esențială: extrovertismul. În general, persoanele care iubesc stilul maximalist sunt extrovertite și caută să-și exprime personalitatea prin diverse mijloace, inclusiv prin decorul interior. Includ în această categorie persoanele deschise, pline de viață, care călătoresc mult și se întorc din călătorii cu multe obiecte pe care le adună în colecții. Acestor oameni le place să fie înconjurați de obiectele dragi și îmbrățișează frumusețea fiecărui lucru. Maximaliștii sunt colecționari vestiți, ei cred cu tărie că fiecare obiect are o poveste și merită păstrat. Maximaliștii știu să se bucure de micile plăceri, deși uneori sunt nostalgici.

Maximaliștii sunt creativi, curajoși și mult mai inspirați și revigorați de abundența de obiecte și culori dintr-un interior decât de monocromia și rigiditatea stilului minimalist. Totodată, maximaliștii sunt îndrăzneți, le place să facă alegeri neobișnuite și nu le este frică de acel “prea mult”.

Ca filozofie de viață, maximaliștii trăiesc la maximum viața între zidurile casei. Ei răspund pozitiv la frumusețea obiectelor din mai multe epoci și stiluri. Ei se ghideaxă după principiul “Expuneți, înfrumusețați, decorați!”

Minimalistul e preocupat de curățare, maximalistul e preocupat de colectare.

Sursă poze: Pinterest

1 Răspuns
  • Ewa Tulup
    martie 30, 2022

    Situație amuzantă, m-am uitat la fotografii și am citit greșit „stil minimalist”. Am crezut că ceva nu este în regulă aici – de fapt 🙂 Stilul maximalist și acum e ok;)

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *