Mobilă la comandă – ce soluții avem

by

Mobilarea casei reprezintă o etapă importantă și solicitantă a procesului de amenajare. Cum e și firesc, în această etapă apar multe întrebări. Să cumpăr mobilă de-a gata, să o fac pe comandă sau să o confecționez singur? Ce avantaje îmi aduce fiecare dintre aceste opțiuni? Care variantă ar fi mai bună pentru mine?

La toate aceste întrebări încerc să răspund în acest articol. Veți lua o decizie chibzuită doar după ce veți cântări bine toate opțiunile. Abia după ce vă dați seama care dintre variante e cea mai potrivită pentru voi, puteți trece la treabă.

Mobilă standard

Mobilierul standard sau de-a gata reprezintă cea mai bună opțiune atunci când locuiți într-o casă mare sau într-un apartament spațios care nu ridică probleme de amenajare. Un astfel de mobilier se integrează perfect în camere pătrate sau dreptunghiulare, fără stâlpi de rezistență, tavan înclinat și alte particularități speciale ce țin de arhitectura interioară a spațiului și care transformă locuința într-una atipică. Ca o concluzie, mobila standard reprezintă o soluție comodă și rapidă, iar dacă nu vreți să aveți prea multe bătăi de cap, atunci este cea mai bună alegere pentru voi.

Mobilă la comandă

Mobilierul pe comandă devine aproape o necesitate în camere cu formă atipică sau înălțime joasă, băi de mansardă cu tavan înclinat, camerele cu grinzi, căpriori sau stâlpi de susținere, open-space-uri care integrează mai multe funcțiuni. Dacă vă regăsiți în una sau mai multe din situațiile menționate, atunci, fără îndoială, este mai avantajos să optați pentru mobilă la comandă, deoarece o puteți realiza în concordanță cu spațiul de care dispuneți. Mobila la comandă răspunde unei mari nevoi: valorifică spațiile “moarte”, cum ar fi colțurile sau suprafețele de deasupra unor aparate electronice sau electrocasnice, și astfel puteți mări suprafața de depozitare. Un alt avantaj al mobilierului la comandă este acela că vă permite să mascați elementele inestetice din decor, cum ar fi centrala termică, un calorifer vechi, tubul de la hotă etc. Nu în ultimul rând, puteți stabili toate detaliile (mărime, finisaje, culoare, mânere etc.) astfel încât să fie 100% pe gustul vostru. În cazul mobilierului standard rareori găsiți într-un singur produs tot ceea ce vă doriți: design, materiale, culori, accesorii care vă plac, dar să fie în același timp și încăpător, să ofere o bună rezistență la uzură și să se integreze perfect în spațiul disponibil. Ca să nu faceți compromisuri, optați pentru mobilă la comandă, deoarece aceasta poate fi realizată conform cu preferințele voastre. În unele situații, mobilierul la comandă poate fi o soluție economică sau cel puțin mai ieftină comparativ cu mobila standard. De exemplu, dacă ați îndrăgit un ansamblu de mobilier pe care l-ați văzut într-o imagine dintr-un catalog sau de pe Internet, dar este foarte scump, aveți posibilitatea să obțineți un model similar cu mai puțini bani apelând la o firmă care să-l realizeze pe comandă.

În concluzie, dacă alegeți o firmă de mobilier care oferă servicii complete – proiectare, confecționare, transport și montare mobilier – acest lucru vă ajută să economisiți timp și să vă canalizați eforturile către alte activități.

Mobilă handmade cu ajutor specializat

Ce faceți în situația în care aveți un buget limitat? Dacă sunteți pasionat de activitățile de tip DIY și timpul vă permite, vă puteți confecționa singuri mobila. Este o acțiune care, cu certitudine, v-ar face mândru și v-ar oferi multă satisfacție. În plus, această variantă vă ajută să reduceți semnificativ costurile, iar avantajul financiar este deloc neglijabil. În cazul mobilierului la comandă, firma se ocupă 100% de proiectarea, realizarea și montarea mobilierului, însă costurile, deși accesibile, vor fi totuși mai ridicate față de opțiunea handmade.

MAM Bricolaj vă ajută să vă proiectați singuri mobila

Este fun să-ți confecționezi mobila, însă tot aveți nevoie de specialiști pentru îndrumare, chiar dacă lucrați singuri pe partea de execuție. MAM Bricolaj sprijină amatorii de activități DIY, de aceea a introdus serviciul de proiectare mobilier, pentru a-i ajuta să dea viață celor mai îndrăznețe proiecte. Fie că vreți să realizați un dulap simplu, un dressing, biblioteca pentru living sau mobilierul de bucătărie, puteți rezerva o programare cu un consultant MAM Bricolaj, iar acesta vă va ajuta în proiectarea oricărui tip de mobilier.

Ce include serviciul de proiectare mobilier

Cu ajutorul unui program de proiectare mobilă, consultanții MAM Bricolaj vă pot face o estimare cu privire la costul unui mobilier pe comandă după schița și măsurătorile voastre, pentru a putea ști din start ce buget trebuie să alocați unui astfel de proiect. De asemenea, consultanții MAM Bricolaj vă pot ajuta să faceți schițele pentru mobilier și să vă ofere detaliile despre montaj astfel încât să vă puteți descurca singuri acasă.

Un mare avantaj pe care îl oferă acest serviciu este că puteți primi consiliere în toate aspectele ce țin de proiectarea și realizarea mobilierului. De exemplu, puteți primi consultanță în alegerea materialelor/finisajelor pentru confecționarea mobilierului, ajutor pentru debitarea plăcilor de PAL sau MDF, aplicare cant, frezare la CNC a diverse elemente utilizate la montajul mobilierului. MAM Bricolaj însumează peste 10 000 de produse în stoc și alte 8 000 de produse disponibile pe bază de comandă, prin urmare poate oferi foarte multe soluții în ceea ce privește materialele și accesoriile pentru confecționarea mobilierului la care visați (PAL de la mai multe branduri, MDF simplu, MDF înfoliat, MDF vopsit, HPL, blaturi, o gamă largă de mânere decorative etc.). Pentru ansamblurile mari de mobilier oferă accesorii suplimentare (de exemplu, accesorii pentru dressing sau accesorii pentru mobila de bucătărie).

Dacă sunteți interesați de serviciul de proiectare mobilier oferit de MAM Bricolaj, puteți solicita detalii direct în magazine, telefonic sau online. Prețul pentru acest serviciu se calculează pe ora de proiectare. Și încă un pont: în cazul în care doriți să vă amenajați casa în regie proprie, consilierii MAM Bricolaj vă pot ajuta nu doar cu sugestii de materiale pentru realizarea mobilierului, ci și cu sugestii de produse din magazin, astfel încât să puteți finaliza amenajarea cu succes. Nu uitați că realizarea unui proiect de anvergură oferă multe satisfacții, mai ales când e rezultatul muncii voastre.

Sursă foto: Google și arhiva personală

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *