Metode simple pentru amenajarea dormitorului, reportaj Prietenii de la 11, Antena 1, 04-09-2017

by

Cum amenajăm un dormitor?

Haideți să aflați cum amenajăm un dormitor cu ajutorul ideilor simple, dar de mare efect!

 

În primul rând, dormitorul este un spațiu de relaxare, prin urmare această încăpere trebuie să aibă o atmosferă confortabilă, atât din punct de vedere estetic, dar și fizic.

Ce înseamnă aceasta? O gamă cromatică neutră, cu câteva mici accente de culoare (de ex. în cazul nostru avem un interior gri și alb, cu un pat bleu și accente de galben pe textilele pernelor și tablou), materiale moderne (sticla, MDF-ul), dar în combinașie cu cele naturale (lemnul, tapițeria, pereții vegetali).

Când dezbatem subiectul mobilierului, acesta trebuie să fie cât mai confortabil și care să-ți creeze o siguranță. De exemplu, eu recomand paturile tapițate (integral) pentru a evita eventualile loviri (luând în considerație că în general, apartamentele noastre sunt destul de mici ca dimensiuni, în așa fel și încăperea dormitorului este destul de înghesuită, iar un pat care ocupă întreaga cameră, va deveni – un obstacol).

Salteaua trebuie să fie una foarte bună (documentați-vă înainte să o achiziționați). Merită să învestiți în ea, așa cum o veți folosi pe un termen mai lung, iar sănătatea voastră este pe primul loc.

Care sunt cele mai importante elemente dintr-un dormitor?

Cum am mai specificat mai sus: patul și salteaua sunt cele mai prioritare. Dar pentru a crea o ambianță păăcuta, trebuie să luați în calcul și celelalte detalii:

  • Tapițeria patului este indicat să fie din textile moi, cum ar fi catifeaua sau lâna;
  • Draperiile și perdelele, aduc un plus confort interioruluișsi decorează geamurile;
  • Accesoriile: cum ar fi covorul sau corpurile de iluminat, sunt indicate se fie alese în funcție de stilul amenajării sau/și în armonie cu restul camerei;
  • Dacă v-ați propus să amenajați dormitorul după modelul camerelor de hotel, atunci ideal ar fi să înlocuiți parchetul cu o mochetă cu fir lung;
  • Iar dacă vreți să vă adaptați trendului, vă recomand să mixați finisajele și materialele. De ex: betonul aparent cu lemnul sau metalul cu sticla, textilele cu suprafețe lucioase etc.

 

Acum dacă tot ați aflat micile secrete pentru a vă crea un dormitor confortabil, haideți să vedem cum puteți adăuga acel efect „waw” și în dormitorul vostru! Aștept rezultatele!

Filmarea a avut loc la Showroom-ul Piastrelle Casa.

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *