Maison & Objet 2018 – Punem accent pe eleganță

by

În perioada 19-23 ianuarie, la Paris, a avut loc expoziția anuală Maison & Objet – un eveniment promițător în domeniul designului și al decorațiunilor. Anul acesta, colegii noștri de la XT Deco au fost prezenti la târg și ne-au arătat care sunt tendințele și noutățile în domeniu.

Pentru cei care încă nu știu ce presupune acest târg, vă fac un mic rezumat: Uniunea Artiștilor din Franța a înființat această expoziție în anul 1995 și de atunci, Maison & Objet a devenit cea mai mare expoziție internațională pe partea de decor și a doua  ca importanță – pe partea de mobilier, după iSaloni. Maison & Objet, are loc de două ori pe an (în septembrie și ianuarie) și reunește designeri, arhitecți, furnizori și studenți ai școlilor de design, stiliști sau reprezentanți ai industriei creative din întreaga lume.

Dar haideți să vedeti ce noutăți ne așteaptă pentru 2018:

Noutățile

Am identificat că alama este unul din materialele folosite destul de des în mobilier și decorațiuni, în acest an. Acest material a fost din totdeauna foarte elegant în designul de interior, dar anul acesta am descoperit că utilizarea acestuia poate fi mult mai variată. Ca finisaj poate fi mat, lucios sau antichizat, folosit atât în părți ale mobilierului, corpuri de iluminat sau elemente de decor. Cu ajutorul acestui material, designerii sporesc expresivitatea artistică a amenajărilor în orice stil.

De asemenea, tendința ornamentelor geometrice câștigă popularitate. Claritatea formelor și a liniilor determină claritatea și armonia interiorului.

La ce culori s-au concentrat expozanții și designerii acestora?

S-a pus accent pe roz, portocaliu, albastru și verde, așa cum fac parte din gama cromatică naturală. Iar în ceea ce privește culoarea anului 2018, ales de Institutul Pantone, sub numele de Ultra Violet, se va regăsi numai ca un accent de culoare, pentru a nu încărca prea mult spațiul (adică pe câteva piese de decor, cum ar fi fețele de pernă, abajururi sau vaze din ceramică).

Ce materiale se vor folosi în 2018?

Vedetele acestui an la expoziția Maison & Objet 2018 au fost materiale precum alama, sticla și ceramica. Alama concurează vizual foarte ușor cu aurul tradițional, de aceea se va regăsi în multe elemente dintr-un interior. Iar structura specială a metalelor și metodele ultramoderne de prelucrare a acestora permite improvizarea în cele mai diferite stiluri.

Sticla devine tot mai mult un material creativ. Obiectele din sticlă au devenit piesele de artă foarte pitorești, care deschide noi orizonturi. Acest material se va regăsi în: lustre, vaze, statuete, panouri de perete și vitralii. Putem spune că prin completarea interiorului cu aceste obiecte, putem transforma foarte ușor imaginea întregului spațiu.

Ceramica și porțelanul, de asemenea, nu pot lăsa pe nimeni indiferent când vine vorba de elementele de decor pentru acasă. Și aici mă refer la tot ce ține de serviciu de masă, vase decorative sau se servit. Avantajul acestor elemente este că atunci când le utilizați, aduceți puțină sărbătoare în locuința voastră. Și dacă ți-ai propus să vezi toate noutățile de la târg, vă asigur că nici două săptămâni nu va fi îndeajuns

Iar mai jos puteți vedea retrospectiva a ceea ce s-a întâmplat anul acesta la Maison & Objet:

Poze: XT Deco și royaldesign.ua

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *