Luminna– showroom-ul nr.7 din #10HomeDecoStoresInBucharest

by

Luminna – sursa de energie în fiecare zi

Am vizitat până acum multe showroomuri, specializate pe finisaje, decorațiuni sau mobilier, dar încă nu am vorbit despre lumină și corpuri de iluminat care astăzi, inevitabil fac parte din decorul și designul spațiului. Cu această ocazie mergem la Showroomul Luminna din Șos. Gheorghe Ionescu Sisești nr. 226.

Conceptul showroomului este unul multibrand, adică găzduiește 2 firme cunoscute – Luminna cu o varientate bogată de soluții de iluminat decorativ și tehnic, dar și o serie de mic mobilier și decorațiuni, iar Feydom completează spațiul cu mobilier tapițat (gândit să fie foarte practic, pe idea de a fi modular).

Dar astăzi vorbim despre importanța iluminatului în viața noastră și de ce merită să învestiți într-un corp de iluminat de calitate.

Bufet Foundry (Gallery), scaun Kenda (Gallery), pendant Rubens – deapta forotgrafiei (Endon), veioza Albany (Gallery)

Știm cu toții că noi oamenii nu putem trăi fără lumină. Lumina naturală este esențială pentru organizmul nostru, de aceea ne și place sezonul cald, cu zilele lungi și statul la soare pentru vitamida D. Dar ce facem în sezonul rece sau în perioada înnorată? Stăm în spații închise, unde avem nevoie de o lumină cu o sursă similară cu lumina naturală. În termini tehnici, pentru un confort vizual o lumină caldă de 2600-3500K este perfectă.

Iar în ceea ce privește alegerea corpurilor de iluminat, acestea depind foarte mult de scenariul pe care doriți să îl creați – și aici începe o întreagă teorie, despre care eu povestesc mai detaliat la cursul de design pe care îl țin de 2 ori pe an, la care și echipa Luminna au susținut de câteva ori o prezentare puțin mai tehnică.

Candelabru Parkstone (Endon), veioza Marcella (Elstead) și consola Tuscany

 Consola Mustique (Gallery), 3 lămpi Mateo (Endon), candelabru Nixon (Endon)

Dacă aveți întrebări legate de necesarul luminii pe camere sau alte soluții tehnice trebuie să aveți o echipă specializată în acest domeniu, exact cum sunt cei de la Luminna, cu care și lucrez de mai mulți ani. Deci, v-am dat și din casă unul din secretele designerilor și al arhitecților – „Să-ți găsești colaboratori de calitate și de încredere” :).

Și să vă răspund și la întrebarea de ce să învestiți într-un corp de iluminat de calitate. Dacă ați stiudiat conceptul Hygge, atunci nu mai aveți nevoie de lămuriri, iar dacă încă nu știți: danezii, din cauza lipsei de lumină naturală au fost cei care au inventat multe lămpi cu un design unic, uneori chiar futurist, pe care noi, de cele mai multe ori nu am stat să ne gândim ce a fost în capul artistului de a creat aceste obiecte, care mai dau și lumină. Eeeee, ce să vezi, toate aceste lămpi au fost studiate și gândite în așa fel incat lumina să fie dispersată uniform prin cameră, să nu orbească, să fie confortabilă etc. Deci, nimic nu este întâmplător..

Lampa din stanga spate – Lederam Manta S1, Catellani și lampa dreapta față PostKrisi, Catellani

Iar noi acum, ca și consumatori, ne putem bucura de diversitatea corpurilor de iluminat, unele bune, altele mai puțin bune. Totuși, când nu știți ce să alegeți în locuința voastră, poate cereți un sfat și mergeți la cei mai buni. De exemplu, showroomul Luminna, unde eu am ales câteva obiecte care mi-au atras atenția.

Poze de: Anca Rancea

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *