Jurnalul meu de design interior – Ce am descoperit pe parcursul meu profesional

by

De când am pornit acest blog, am început să primesc tot mai multe mesaje în care cititorii (dar mai ales cititoarele) mă întreabă despre cum reușesc să personalizez fiecare proiect și să aplic mai multe idei într-un singur spațiu în așa fel ca atmosfera să fie totuși una armonioasă. Să vă spun un secret: mă documentez destul de mult!

Deși mulți consideră că pentru a crea un interior perfect este nevoie obligatoriu de un designer sau de un specialist în domeniu, în realitate, fiecare dintre noi poate dezvolta abilitățile estetice. Doar că e nevoie de mult timp, ceea ce și reprezintă problema noastră actuală – ”lipsa timpului”. Așa că m-am gândit să vă rezum în câteva aspecte importante despre cum puteți ajunge să aveți un interior perfect chiar la voi acasă.

 Interiorul ideal – la ce să aspiri

Vreau doar să confirm că în realitate, o armonie absolută este greu să o obții, dar totuși nu este imposibil. Este important să ne amintim că un interior perfect ar trebui să fie nu doar arătos, ci și funcțional. Asigurați-vă că  ați ținut cont de regulile ergonomiei și de nevoile voastre individuale (și aici mă refer la toți membrii familiei). Evitați crearea zonelor inutile și ghidați-vă după caracteristicile stilului pe care l-ați ales pentru casa voastră. Totuși, nu uitați și să experimentați – până la urmă vă doriți un design unic.

Planificarea spațiului

Analizați și gândiți spațiul încăperilor în ansamblu și nu doar cum amplasați mobilierul. Acest lucru vă permită să vă ”jucați” cu interiorul și poate genera idei nelimitate. Nu uitați că toate obiectele trebuie să fie la îndemână, dar în același timp fluxul și trecerile – cât mai ușoare. Și, vă rog, nu lăsați ca toate aceste obiecte să ”vă alunge” din locuință, nu exagerez, pur și simplu din pozele voastre pe care le primesc, îmi dau seama că poporul nostru este colecționar de piese de mobilier și bibelouri 🙂

Scenarii luminoase

Și iarăși revenit la iluminat. Interiorul perfect va rămâne așa în orice moment al zilei. Iar acest lucru se poate face datorită unui scenariu de iluminare bine proiectat. Optați pentru mai multe tipuri de lumini (iluminat decorativ, de lucru sau general) și poziționați-le astfel încât să aducă un beneficiu real și nu doar să rămână elemente de decor.

Iar în acest caz, vă recomand să apelați la un specialist pe iluminat care vă poate ajută să creați aceste scenarii pentru viitorul vostru interior perfect.

Alegeți stilul care vi se potrivește, ținând cont și de buget

Fiți realiști. Degeaba vreți să vă amenajați locuința într-unul din stilurile clasice și luxoase dacă nu vă puteți permite finisajele sau mobilierul adecvat. Știu că există trucuri care vă ajută să adăugați mai multă eleganță unui spațiu banal, dar acest lucru nu înseamnă că puteți reproduce un pseudo-palat când nici arhitectura spațiului, nici bugetul nu sunt pe măsură. Mai bine optimizați bugetul și investiți în obiectele pe care le veți folosi uzual, iar compromisul să fie făcut acolo unde nu se vede sau nu este chiar necesar: obiectele de decor, structura interioară a mobilierului, pereții din spatele mobilierului, anumite tipuri de finisaj etc.

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *