
Ce te-a atras cel mai mult cand ai vrut sa incepi sa te perfectionezi in designul interior?
Creativitatea si provocarile pe care ti le aduc acest job! Eu mereu am activat in domeniul artistic: pictura, designul vestimentar, grafica, dar designul interior a fost directia pe care am ales-o sa o fac profesional. Avantajul acestei meserii este ca nu reusesti niciodata sa te plictisesti (ok, o spun din propria experienta 🙂 ), fiecare proiect este total diferit de altul, ceea ce ma face in permanenta sa ma documentez, sa testez si chiar sa experimentez, mai ales daca si clientul este deschis la asta.
Ce provocari intrevezi in momentul in care incepi un proiect nou de design interior?
Cum am mai specificat mai sus, acest job in sine este o provocare: provocare de a convinge clientul, provocare de a reusi sa-l convingi ca ideile tale chiar il vor face mai fericit pe client, provocare de a avea rabdare cu toti furnizorii cu care vei colabora, echipa de executie, dar si provocarea de a duce pana la bun sfarsit intregul proiect!
Ce ne poti spune despre noua generatie de tineri, sunt mai interesati de serviciile de design interior fata de anii trecuti?
Spre mirarea mea, in ultimii 2-3 ani lucrurile s-au schimbat spre bine. Asta inseamna ca oamenii au inceput sa inteleaga ce facem exact, de ce trebuie sa fim platiti si de ce un designer chiar poate schimba aspectul unui spatiu cu doar cateva idei simple (desi, in spatele acestor „idei simple” este o munca enorma).
Ce pasiuni si hobby-urile iti infrumuseteaza timpul?
In prezent: Calatoriile si cititul, desi in trecut faceam mult mai multe. Dar viata iti prioritizeaza activitatile!
Calatoriile, pentru ca pot combina placutul cu utilul: gen sa merg sa vizitez un targ de design, dar seara sa vizitez si orasul. Iar cititul ma relaxeaza, chiar daca in ultimii ani toate cartile mele din biblioteca sunt impartite in 2 categorii: design si dezvoltare personala sau business.
Care sunt avantajele alegerii unui designer, dar si dezavantajele atunci cand nu te consulti
cu cineva specializat in domeniu?
Inca de a lua decizia de a apela la un designer, clientul trebuie sa clarifice ce isi doreste: un designer ca sa-l ajute inca de la inceput la implementarea si materializarea proiectului sau doar idea de a avea un designer, care sa aproble propriile conceptii (sa stiti ca exista si astfel de clienti!).
Cel mai bine este sa mergi pe o recomandare, dar daca in cercul tau nu exista cineva care a avut interactiune cu un designer, atunci documenteaza-te: ce portofoliu are, pe ce stil ii place sa lucreze (poti identifica din proiectele publicate pe site), cat esti dispus sa investesti intr-o amenajare si cat de repede ti-ai propus sa te muti in noua locuinta (sau daca este un spatiu de birou sau Horeca, care ar fi termenul).
Ce ne recomanzi anul acesta pentru a ne amenaja casa in tendintele actuale?
Trendul din ultimii ani este de a pune accent pe natura sau mai bine spun: sa aducem putina natura in casele noastre. Si asta se poate face prin culori (verde pastel, bleu, bej etc), finisaje naturale (lemn brut, piatra naturala, muschi conservati sau chiar pereti verzi) sau cele care imita materialele naturale (placi ceramice care imita piatra naturala sau lemnul). Asa ca si anul acesta aceste materiale vor fi actuale.
Ce ganduri ai pentru cititorii revistei Passion4Work?
Va recomand sa va uitati in jurul vostru si sa analizati daca mediul in care va petreceti cea mai mare parte a zilei este unul confortabil, va face sa fiti productivi sau relaxati (de la caz la caz) sau daca este nevoie sa faceti mici imbunatatiti. In cele din urma, ceea ce va inconjoara, va influenteaza inconstient starea voastra de spirit!Sa-si urmeze si sa-si realizeze visurile! Destinatia este importanta, dar cum parcurgem drumul face esenta, diferenta.
