Importanța apei filtrate pentru sănătatea noastră

by

V-ați întrebat vreodată ce apă consumăm noi zilnic? Ce proprietăți și calități are? Și cum se poate obține o apă sănătoasă pentru consumul zilnic chiar la noi acasă?

Recunosc că în perioada de izolare m-am documentat mai mult despre stilul nostru de viață, dar și despre alimentele și apa pe care o consumăm. Știm deja cu toții că corpul uman este alcătuit din aproximativ 60% apă, ceea ce înseamnă că trebuie să fim foarte atenți ce apă exact bem. Apa o folosim nu doar pentru a ne hidrata sau a ne spăla, apa o folosim și în alimentația copiilor și în prepararea mâncării – deci este vitală pentru existența noastră și nu trebuie neglijată.

Așa am ajuns să analizez ce este mai sănătos și mai practic pentru familia mea legat de consumul de apă. Inițiam ne cumpăram bidoane de apă minerală care erau destul de greu de depozitat și oricum se terminau destul de repede, ceea ce însemna că era nevoie iarăși să mergem să ne aprovizionăm. Pe termmen lung – mentenanța este prea complicată. Și am descoperit filtrele de apă.

În prezent, folosesc cana cu filtru care este mult mai practică și mai convenabilă ca și cost față de bidoane sau sticle de apă. Iar la proiectele mele am propus inclusiv filtrele de apă încorporate (sistem de filtrare) în bucătărie.

Înainte de a lua decizia de a cumpăra un filtru de apă (care există sub formă de stații de filtrare , filtre, purificatoare de apă) trebuie să înțelegeți ce exact elimită acesta.  Există mai multe tipuri de filtre și fiecare dintre ele folosesc o anumită tehnologie pentru filtrarea apei. În funcție de tehnologie și tipul filtrului acestea pot elimina sedimente (praf, rugină sau particule solide în general), contaminanți fizico -chimici (fier, mangan, amoniu, substanțe dizolvate în apă) sau microbiologici (bacterii sau viruși). Vă recomand să citiți atent specificațiile produsului.

Ce alegem cană cu filtru sau sistem de filtrare? Cana folosește o filtrare gravitațională (se umple cu apă, care prin gravitație trece prin cărtușul filtrant într-un alt compartiment) – acest lucru durează ceva timp, pe când un sistem de filtrare  furnizează apa filtrată oricând prin simpla deschidere a robinetului. Nu doriți să apară încă o baterie pe blat, puteți opta pentru o baterie cu 3 căi (apă rece, apă caldă și apă filtrată).

Și nu uitați: filtrele trebuie schimbate. Perioda de schimbare este direct influențată de calitatea apei și cantitatea de apă consumată (în general o perioadă medie este între 3-6 luni).

Iar dacă mă întrebați pe mine ce v-aș recomanda: ar fi un sistem complet (modelul Excito B) ce folosește 5 cartușe de filtrare cu proprietăți diferite. Mi se pare cel mai practic, ocupă puțin spațiu, prezintă costuri realtiv mici de achiziție și mentenanță.

Iar data viitoare, trebuie neapărat să vă povestesc despre eliminarea calcarului din apă. Voi aveți această problemă cu apă din robinet?

Sursă poze: Pinterest

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *