Importanța accesoriilor și a culorilor în designul de interior

by

De ce sunt importante accesoriile în designul interior?

Aș defini accesoriile ca fiind sufletul decorului nostru de acasă. Da, chiar așa, deoarece prin intermediul accesoriilor se poate distinge stilul de viață pe care îl avem, ba chiar poate spune multe despre personalitatea fiecăruia dintre noi. Accesorizarea este într-adevăr o artă și nimic nu adaugă mai multă grație spațiului tău ca elementele decorative.

Sfat 1

Primul meu sfat pe care vi-l dau este să mergeți să vizitați târguri (de exemplu, cum este Maison et Objet sau iSaloni din Milano) , expoziții, magazine sau să intrați pe diverse site-uri specifice și să achiziționați acele accesorii care vă vor transforma designul de interior și vă vor face spațiul mai primitor.

sfat 2

Iar ce-l de-al doilea sfat este la fel de important și vă va ajuta pe termen lung: De la începutul procesului de amenajare, fiecare proprietar ar trebui să aloce o sumă semnificativă pentru a-și accesoriza așa cum se cuvine propria locuință. Elementele decorative pot fi găsite la prețuri variate pentru a se potrivi chiar și într-un buget mic. Așadar, în timpul renovărilor, aveți timpul necesar pentru a alege combinația potrivită de accesorii pentru noul spațiu.

De ce sunt importante culorile în designul interior?

Culoarea reprezintă elementul esențial care poate comunica direcția cu schema sau planul vostru de decorare. Astfel, atunci când alegeți accesoriile decorative fiți atenți la culorile care vor predomina în spațiul care urmează sau este în plină renovare. Așadar, atenție la culorile pereților, al mobilierului și a luminii, care vor avea într-un fel sau altul impact asupra stării noastre de dispoziție.

Dar cum afectează culorile starea noastră de dispoziție ?

Culorile reflectă personalitatea fiecăruia dintre noi. Culorile aduc fericire.  Culorile sunt responsabile pentru multe lucruri despre care nu se poate gândi nici măcar. Culorile au rolul de masterstroke al oricărui design și, prin urmare, ar trebui utilizate în cel mai inteligent mod posibil. Și da, culorile afectează starea noastră de spirit.

Iată câteva exemple despre cum culorile aduc pozitivitate și bună dispoziție în orice casă:

Culoarea galbenă

Are un benefiu imens atât pentru sănătate, dar și pentru starea de spirit. Cum ? Acesta reflectă lumina și astfel mărește spațiul, revigorează, îmbunătățește performanța mintală și memoria;

Culoarea verde

Reprezintă simbolul prospețimii, stimulează creativitatea, prosperitatea, evoluțaia, calmează și ne eliberează de stres;

Culoarea albastră

Este o culoare vioaie, care va aduce oricărui interior o strălucire aparte; în același timp acestă culoare relaxează și se spune că dacă aveți de rezolvat anumite probleme, o soluție ajutătoare ar fi să vă înconjurați de această culoare (diverse obiecte decorative) ;

Culoarea violet

Este asociat cu bogăția, astfel aduce prosperitate, ba chiar calmează starea de spirit;

Culoarea portocalie

Aduce căldură și poftă de viața în casa ta. Puteți opta pentru nuanțe pastelate, ba chiar piesic sau corai și astfel, veți transforma pereții casei voastre în surse de fericire, optimism și pozitivitate.

Dacă doriți să adăugați o culoare specifică în interior, trebuie să știți mai întâi importanța culorilor în interior și asigurați-vă că nu adăugați prea multe. Alegeți cele mai de calitate lavabilă și doar acele culori care vor guverna tema decorului într-o manieră inteligentă, rezolvând toate dilemele de design și care fac ca spațiul vostru să armonizeze perfect cu accesoriile decorative. Jonglați cu mobilierul, cu accesoriile și podelele pentru a adăuga culori. Amintiți-vă că o paletă de culori poate fi integrată nu doar de o vopsea, ci în orice element.

Vreți să descoperiți și mai mult psihologia din spatele culorilor vă recomand să citiți aceste 3 cărți: PSIHOLOGIA CULORILOR de Karen Haller; CULORILE ȘI VIAȚA LOR SECRETĂ de Kassia St Clair; CULORILE. PASIUNE ȘI MISTER de David Scott Kastan, Stephen Farthing.

Sursă poze: Pinterest

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *