Iată cum vor arăta locuințele noastre în acest an!

by

Cred că am observat cu toții tendințele în modă, dar și în amenajările de interior, unde materialele noi imită pe cele vechi, devenind retro sau vintage, cum de exemplu este tehtica pardoselilor terrazzo. Iar alte materiale care mereu vor fi autentice au căpătat o nouă „dimensiune” – plăci ceramice de dimensiuni mari care imită materiale naturale.

Dar haideți să vedeți ce finisaje vor fi prezente în locuințele noastre în acest an:

Minimalismul și geometria

Producătorii de ceramică sugerează să „uităm” tot ce înseamnă gresia sau faianța clasică și să optăm pentru noile forme geometrice de plăci ceramice cu suprafețe netede și paletă cromatică monocromă. Designul casei tale poate fi revigorat și cu ajutorul plăcilor cu inserții mici și rare sau alternarea ritmică de culori vii și cele neutre cu texturi delicate. Exemplu reprezentativ poate fi colecția ArchConcept de la Apavisa.

Plăci de dimensiuni mari

Florim a fost printre primii producători care au lansat pe piață plăci ceramice de dimensiuni mari, iar astăzi și ceilalți producători s-au inspirat să producă produse asemanătoare. Totuși nu aș putea omite brandul Rex cu plăcile care imită marmură sau piatra de albastru, având dimensiuni care pornesc de la 80×80 cm și ajung până la 160×320 cm. Una din preferatele mele este colecția de plăci în degrade și anume, Cromatica de la Cedit ( ca și Rex, fac parte din grupul Florim).

Terrazzo – laitomotivul sezonului

Se pare că moda se reîntoarce, iar unele materiale care sunt asociate cu trecutul, vor reveni în amenajările interioare din acest an. Un astfel de material este Terrazzo – o tehnică veche de pardoseli apărută în Veneția.  Versiunea elegantă a decorului popular a fost oferită de fabrica Florim, dar și cei de la Vives au venit cu câteva modele originale.

Produse realizate handmade

Fiecare placă ceramică este unică cu scopul de a evita repetivitatea. Frumusețea și originalitatea acestora este caracterizată prin suprafețe neregulate, crăpăturile, imperfecțiunea vopsirii a smalțului. Aceste „defecte” sunt acum  într-o mare căutare, de aceea iubitorii de stil vintage sau retro au acum posibilitatea de a reproduce finisarea interiorului foarte ușor și simplu. Cei de la 41zero42 au creat colecția Hops exact pe acest concept.

Imitație parchet Chevron

Marrazzi și Refin au creat colecții de plăci ceramice porțelanate care imită parchetul chevron. Avantajul față de parchetul din lemn este că poate fi folosit atât în spații cu trafic intens sau chiar pe exterior (cele care sunt antiderapante).

Clasicul Mozaic

Eu mereu am considerat mozaicul un acces într-un interior și aici nu mă refer doar la baie. De ce nu să punem un mozaic tip oglindă pe peretele din zona de lucru la bucătărie? Sau chiar de ce sa nu placăm un stâlp cu un mozaic auriu? Poate ar fi bine să-l scoatem în evidență decât să-l mascăm! Iată câteva din exemple de mozaic ale brandului spaniol Dune.

Propusele pot fi achiziționate de la Zoiss Home Design.

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *