Hotel Bristol, a Luxury Collection Hotel, Varșovia

by

Hotelul cu cea mai frumoasă istorie

Hotel Bristol, a Luxury Collection Hotel, Varșovia

Se apropia ziua mea și mă tot gândeam cum să o fac mai specială. Așa că am ales să mergem în Varșovia. Poate mulți dintre voi nu consideră Polonia, o destinație romantică (nici eu nu m-am bazat pe asta), dar așa cum teoretic am rădăcini poloneze și îi admir pe designerii lor (chiar sunt buni) am plecat să-i vizităm.

N-o să intru în prea multe detalii despre oraș (ghidurile turistice sau site-urile specializate vă pot ajuta mult mai mult), eu vreau să vă arăt ceea ce mi-a atras atenția și ce a meritat să facem în acest oraș.

Dacă nu știați, Varșovia are o istorie foarte dură: la finalul celui de-al doilea Război Mondial, mai mult de 8 din 10 clădiri au fost distruse, și cu toate acestea și-au câștigat statutul de o țară patriotă și cu o populație naționalistă.

De exemplul Palatul Regal, pe care l-am vizitat, a fost reconstruit în totalitate (după poze), în urma bombardamentului german din 1936. Ceea ce mi s-a părut chiar de admirat.

Iar astăzi orașul este un mare șantier organizat, care cu siguranta va arăta altfel peste doar câțiva ani. Un lucru de remarcat este că centrul lor istoric este restaurat și foarte îngrijit, iar partea nouă a orașului a devenit o metropolă cu clădiri înalte de birouri și chiar apartamente rezidențiale. Și nu în ultimul rând: 40% din suprafața Varșoviei este ocupată de vegetație! Senzația pe care o ai plimbându-te pe străzi este una relaxantă, și nicidecum agitată, așa cum o resimțim aici în București.

M-am abătut puțin de la subiect, dar să revenim – Hotel Bristol este vedeta de azi.

Hotel Bristol, a Luxury Collection Hotel, Varșovia

De ce este atât de special?

Este unul dintre cele mai de lux hoteluri din Varșovia și care are și o istorie frumoasă în spate. Hotelul a fost construit între 1899-1900 în urma unei competiții de design, care a fost câștigată de arhitectul Władysław Marconi (restaurantul hotelului este denumit în cinstea acestuia). Deși stilul inițial trebuia să fie Art Nouveau, până la urmă s-a decis să fie amenajat în stil Neo-Renascentist cu influențe Art Deco. În timpul celui de-al doilea Război Mondial, hotelul a reușit printr-o minune să rămână neatins, chiar dacă destinația acestuia s-a schimbat de-a lungul istoriei (wikipedia vă poate ajuta să aflați întreaga poveste). Ultima restaurare la exterior a avut loc în 2005, iar interiorul a fost redecorat în 2013. Tot atunci hotelul s-a alăturat diviziei The Luxury Collection din Starwood Hotels.

Puțină istorie nu strică niciodată 🙂

De ce să vii aici?

Pentru micul dejul delicios! Am făcut aroganța să începem ziua în acest loc deosebit, cu o servire de 5 stele. Recunosc că am rămas plăcut impresionați.

Dar și hotelul în sine arată superb, exact pe placul nostru (și al meu, dar și a lui Octav), cu camerele amenajate în stil contemporan, cu elemente art-deco, mobilier tapițat cu catifea, combinația de materiale: metal și marmură sau piele naturală și lemn etc.

Eleganța și clasicul nu se vor demoda niciodată!

Așa că, dacă mergeți în Varșovia, puteți să vă creați weekendul romantic și să faceți ceva plăcut pentru sufletul vostru, cum am făcut noi!

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *