Hai să fim mândri de ceea ce facem! Povestea din spatele brandului Moțăilă

by

Cu siguranță Moțăilă nu vă zice nimic. Nici mie 🙂 Pentru că nici eu nu-i cunoșteam până acum 2 săptămâni. Și oricum au făcut abia 3 luni de la înființare (cu alte cuvinte, sunt abia la început de drum).

 

Și totuși de ce scriu despre ei?

Mircea Pastor, cel care a înființat brandul Moțăilă

Vreau să-i laud! Exact să-i LAUD pentru curaj, imaginație și ambiție, într-o lume în care piața a ajuns la suprasaturație și nu mai știm ce e bine și ce e rău pentru noi, ca și consumatori.

Dar mai există acești oameni, cum este Mircea, care ce-a făcut? Oferă o nouă șansă produselor abandonate.

“ Am început să fac fotoliile în urma unei călătorii de câteva luni în Asia. Am fost în mai multe țări printre care și în India (Auroville) unde am stat o lună. Am avut ocazia să cunosc oameni deosebiți, să particip la diferite workshopuri și să fac voluntariat în diferite proiecte.

Acolo am urmărit un documentar despre probleme cu care se confruntă planeta în special poluarea. Printre altele țin minte că am văzut o secvență cu o bucată de polistiren plutind în ocean. Timpul a trecut și eu m-am întors în România cu dorința de a începe o activitate din care să mă susțin. Și într-o zi m-a lovit. Ce ar fi  să adun polistirenul ce rămâne nefolosit să-l mărunțesc și să fac fotolii puf. De la idee până a face asta efectiv a trecut ceva timp dar pot să zic că activitatea decurge bine.”

 

Și de ce pufuri? Când sunt atât de mulți pe piață care fac asta.

În primul rând unicitatea și posibilitatea de a personaliza produsul: „Majoritatea modelelor disponibile pe piață par făcute în serie. Cu ale noastre nu e cazul. Și pe lângă faptul că sunt unicate, sunt lucrate cu dragoste una câte una.

Polistirenul este sortat înainte de a fi mărunțit și doar polistirenul curat ajunge ca materie primă pentru fotolii, iar cel cu impurități este folosit în construcții (mergem foarte mult pe idea de upcycle, dar și recycle). În ce privește textilele, folosim atât cele de interior, dar și impermiabile pentru exterior, cumpărate de la o firmă din Banat.”

Și dacă v-am convins, haideți să-i descoperiți pe site-ul: www.motaila.ro  sau pe Facebook și Instagram. Iar când veți ajunge în Mureș, sunteți mereu bineveniți pe str. Sportivilor 2c, Ap 2, acolo unde îl puteți cunoaște pe Mircea, sora lui și toți cei implicați în proiectul Moțăilă.

 

PS: Stați puțin, încă nu am terminat 🙂 Vrei să testezi un produs cu o istorie frumoasă în spate și să-ți creezi și tu un mic colț de relaxare la tine acasă, te invit la concurs, unde poți câștiga un fotoliu doar pentru tine!

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *