Geometria luminii: corpuri de iluminat Art Deco în designul de interior

by

Lumea schimbătoare din domeniul designului interior ne face mereu curioși să aflăm care vor fi noutățile și tendințele din anul în curs sau chiar sezon. Să vă dau un exemplu: mai țineți minte când toată lumea era înnebunită după candelabrele masive de cristal, care din păcate nu se adaptau chiar în orice interior? Ce să vezi, astăzi am ajuns la extrema cealaltă – adaptând minimalismul și reinterpretarea stilurilor clasice.

Și dacă tot am atins acest subiect, haideți să vorbim despre un trend nou în sfera corpurilor de iluminat – candelabre geometrice, având un design modern, dar cu influențe Art Deco, devenind atât de populare în proiectele de amenajări din ultimii ani.

Desigur, dacă designul de interior este realizat în stil clasic, și aici mă refer la stilul original, cu toate detaliile bogate caracteristice stilului, atunci sigur candelabrele alese vor fi cele cu cristial, bronz sau nichel. Cu toate acestea, mulți designeri au simplificat stilul clasic pentru a crea un nou curent – stilul NeoClasic, unde candelabrele moderne, cu forme mai abstracte, sunt chiar potrivite acestor interioare.

Aceste corpuri de iluminat sunt spectaculoase datorită simplității liniilor, care creează un design unic. Iar, designerii nu s-au oprit aici, ei au propus să se joace cu aceste forme simple, și prin intersectare, sau alăturare au ajuns să creeze capodopere de artă. Un astfel de candelabru, nu-și mai are doar rolul de a ilumina spațiul, dar a devenit un accent al amenajării.

Tot aceste obiecte sunt atrăgătoare și prin finisajele din care sunt realizate sau acoperite (vopsite) – de la auriu, alama până la cuprul sau nichel. Iar abajururile au dispărut pentru a lăsa locul becurilor decorative (tip Edison) sau a benzilor LED foarte fine. Și nu în ultimul rând, nu există o regulă că aceste lămpi trebuie să fie neapărat simetrice. Cele asimetrice sunt la fel de expresive într-un interior eclectic, minimalist și modern.

Ca o încheiere:  Dacă v-ați propus să faceți un upgrade la casa voastră, un astfel de candelabru geometric poate completa perfect decorul existent, devenind un detaliu interesant sau un accent expresiv, atrăgând atenția. Totuși, înainte de a alege un astfel de obiect, vă recomand să nu mergeți pe principiul să aplicați cele mai actuale tendințe care există pe piață. Este posibil ca urmărirea acestor noutăți să nu fie exact ceea ce aveți nevoie în acest moment. Vă asigur că de cele mai multe ori, mai bine să căutați ceva mai potrivit, decât doar să fie popular.

Articol scris în colaborare cu Evambient & Evalight.

Sursă poze: Pinterest, Evalight & Evambient

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *