Dotări noi. Accesorii inteligente pentru bucătărie

by

Plăcerea gustului vine mâncând, iar cea a gătitului vine pe măsură ce-ți organizezi bucătăria și o dotezi cu toate ustensilele care îți ușurează și scurtează munca. Cum femeile petrec mult timp în bucătărie, m-am gândit că le-ar fi util să afle ce gadgeturi sunt pe piață și cum le pot face acestea viața mai ușoară.

Accesorii inteligente pentru bucătărie: o achiziție isteață

Nu-i așa că, atunci când urmează să preparați pește, vă chinuiți cu cuțitul să îl curățați, iar acest lucru vă produce disconfort? Știați că puteți curăța peștele rapid și ușor cu ajutorul unui dispozitiv pentru curățat solzii? Astfel de aparate sunt dotate cu capac pentru a împiedica solzii să sară la o curățare rapidă, iar mânerul ustensilei conține o lamă pentru despicat peștele. Ce vreau să spun e că, de la cele mai simple ustensile și până la cele mai revoluționare gadgeturi, aveți posibilitatea de a vă alege acele accesorii care să transforme munca din bucătărie într-o activitate cel puțin plăcută.

În rândurile următoare voi enumera unele dintre cele mai inteligente accesorii utilizate de gospodinele de pretutindeni. Le voi împărți în 2 categorii: ustensile și gadgeturi pentru gătit și accesorii pentru depozitare.

accesorii-inteligente-pentru-bucatarie

Ustensile, suporturi și gadgeturi

Răzătoarea profesională

Acest accesoriu face probabil parte din categoria must have într-o bucătărie în care se gătește frecvent. Ce poate face o răzătoare profesională? Ei bine, această ustensilă taie, feliază, decojește și mărunțește legume, fructe, brânzeturi etc.

Aparatul de tocat legume

Se numără printre cele mai inovatore și practice ustensile pentru bucătărie. Un astfel de dispozitiv este foarte util și confortabil în utilizare și vă ajută în pregătirea ușoară a celor mai ingenioase garnituri. Legumele pot fi tăiate în funcție de lama selectată: fâșii, tăiței, spaghete etc.

Tocătorul cu compartimente

Diferența dintre un tocător simplu și unul cu compartimente este că acesta din urmă este dotat cu niște accesorii tip bol în care puteți păstra pe categorii legumele pe care le mărunțiți. Astfel, ocupați mai muțin spațiu pe masă deoarece nu mai e nevoie de vase separate.

În categoria ustensile și gadgeturi pentru bucătărie aș mai adăuga în lista de priorități următoarele: feliatorul pentru brânzeturi, toasterul pentru clătite, gadgeturile pentru cuțite și ascuțitorul de cuțite, storcătorul, oala pentru paste.

Accesorii inteligente: recipiente și soluții de depozitare

Aceste accesorii au rolul de a-ți ușura munca, de a reduce timpul de curățare sau pregătire a alimentelor, dar și pentru a vă bucura de un spațiu organizat, cu toate cele necesare mereu la îndemână. Nu mai spun cât de utilă este o astfel de dotare a bucătăriei pentru mămicile cu copii.

Cutii și recipiente pentru diverse accesorii de bucătărie  

Aceste cutii sunt organizatoare perfecte pentru bucătăria voastră. Uleiul, oțetul, sarea, piperul, condimentele și ingredientele vor fi păstrate într-un singur loc. Puteți alege modele de cutii din lemn și metal cu design unic care să înfrumusețeze bucătăria. Personal, apreciez cutiile din bambus pentru aspectul natural, dar și acea atingere caldă pe care o va oferi încăperii.

recipiente-si-cutii-pentru-bucatarie

Etajere pentru interioarele dulapurilor de bucătărie 

În magazinele fizice, dar mai ales online se găsește o gamă foarte largă de etajere, cu diverse forme și mărimi care pot dubla capacitatea de depozitare din interiorul dulapurilor de bucătărie. Au prețuri accesibile, greutate redusă și sunt foarte ușor de mutat.  Există și etajere extensibile, pe care le puteți mări sau micșora în funcție de nevoile curente de depozitare.

O altă soluție de a vă păstra bucătăria organizată este de a construi nișe cu rafturi pe care să depozitați diverse vase, ustensile și accesorii. Ar putea contribui chiar la estetica spațiului.

nisa-perete-pentru-depozitare
dulap-bucatarie-cu-rafturi

Organizatoare cu rafturi portabile glisante

Ar fi o altă achiziție de mare ajutor în bucătărie și nu numai. Acestea au o capacitate mare de depozitare și puteți păstra în ele sticle, borcane, pungi cu ingrediente, prosoape de hârtie, produse de curățat etc. În această categorie intră și coșurile suspendate care suplimentează dulapurile și în interiorul cărora puteți păstra ingrediente, ustensile și multe alte lucruri de care aveți nevoie zilnic.

Rafturi adezive pentru chiuvetă 

Chiar și lucrurile mărunte pot fi păstrate organizat și cu acces facil la ele. Aici mă refer la produsele de spălat și curățat precum detergenți, bureți, perii etc. Pentru păstrarea lor la îndemână, dar fără să vă încurce, recomand rafturile adezive pentru chiuvetă. Sunt ușor de fixat (datorită benzii adezive) și foarte versatile. Există modele de rafturi care servesc și ca filtru pentru legume și fructe.  Ca alternativă care ocupă și mai puțin loc aveți suporții pentru bureți care se agață în jurul bateriei, în chiuvetă sau pe chiuvetă. Avantajul lor este dat de faptul că permit setarea lungimii, iar fixarea fiabilă asigură menținerea fermă în poziție.

rafturi-bucatarie-thefamousdesign

Suporturi pentru vase pe verticală

Gospodinele care gătesc mult și adoră să păstreze vasele de gătit în perfectă ordine au o soluție foarte simplă pentru depozitarea organizată tigăilor preferate: un suport special pentru tigăi.  Ce beneficiu vă aduce: depozitare ordonată, mereu la vedere și cu acces facil.

Dispenser triplu pentru rolă de prosoape din hârtie, folie de aluminiu și stretch

Accesoriile de tip 3 în 1 sunt binevenite în orice bucătărie, dar mai ales în cele mici. De ce să alegeți suporturi separate pentru prosoape și folii când puteți folosi un singur dispenser pentru toate 3 și cu spațiu suplimentar pentru accesorii? Dispenserul se poate fixa pe perete, mobilă, frigider sau oriunde vă este la îndemână.

Suporturi pentru ustensile 

Folosind suporturi pentru ustensilele de bucătărie, le puteți așeza foarte uşor la loc după spălare. Magazinele de specialitate vă pun la dispoziţie o gamă largă de suporturi: pentru linguri, spumiere, farfurii, căni, cuţite, prosoape, şerveţele, pentru sticluţele sau cutiile cu condimente etc.

Iată, așadar, câte modalități există de a păstra casa în ordine, cu toate lucrurile la locul lor, dar și cu acces facil.

suport-capace
suport-dispencer.

Sursă poze: pixabay, unsplash, pexels

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *