Cum vor fi decorate casele de Crăciun în pandemie

by

Amenajarea casei de Crăciun. Idei decorative

Anul acesta cu siguranță Crăciunul va fi mai atipic din cauza restricțiilor provocare de pandemie. Spre deosebire de anii trecuți, vom petrece mai mult timp acasă cu familia și probabil așa vom continua și în perioada sărbătorilor de iarnă. Prin urmare, avem un motiv în plus să ne îmbrăcăm casa în “haine” de sărbătoare, s-o facem mai caldă, mai plăcută și mai prietenoasă ca niciodată ca să ne bucure mintea și sufletul.

Decorarea casei de Crăciun presupune în primul rând creativitate. Lăsați această sarcină pentru momentele în care aveți inspirație, răbdare și în care sunteți deconectați de tumultul cotidian. Dacă bugetul vă permite, puteți căuta decorațiuni în trend, iar dacă nu, refolosiți decorațiunile vechi, dar utilizați-le cu mai multă inventivitate pentru a obține un look nou acasă. În rândurile următoare vă vin în ajutor cu câteva sugestii care sper să vă fie de folos.

Amenajare de Crăciun cu decorațiuni în culorile anului

Dacă vă numărați printre cei care sunt mereu în căutare de ceva nou și urmăresc cu interes tot ce este în tendințe, vă recomand să vă alegeți o tematică de Crăciun care să pornească de la culorile anului 2020 sau, de ce nu, ale anului următor. Pantone stabilise culoarea anului 2020 – albastru, iar pentru anul următor cel mai probabil culoarea câștigătoare va fi Aqua. Așadar o amenajare de Crăciun în care culoarea dominantă să fie albastru va reprezenta o opțiune în trend. Albastrul poate fi combinat cu multe alte culori, cum ar fi cele regale – argintiu și auriu, cu nonculoarea alb, cu diverse nuanțe pastelate care derivă din albastru și cu elemente în culoarea lemnului.

Amenajare de Crăciun în stil maximalist

În acest an s-a remarcat un interes semnificativ pentru stilul maximalist ca o expresie a consumerismului contemporan. Opus minimalismului, maximalismul pune accent pe grandoare, pe detaliile decorative și a personalizării spațiilor interioare prin design. Așadar, puteți crea un decor grandios folosind textile mătăsoase, covorașe din blană, accesorii cu finisaje lucioase combinate cu mate și decorațiuni elegante care să ofere decorului un look spectaculos.

Combinații originale pentru decorul de Crăciun

Vă plictisesc combinațiile clasice de elemente și culori? Atunci vă numărați printre persoanele nonconformiste care adoră să iasă din tipare. Sfatul meu este să porniți de la culori mai puțin utilizate în amenajarea casei de Crăciun. Notă personală o puteți introduce prin intermediul decorațiunilor de Crăciun, fără să interveniți prea mult în amenajare. Este suficient să alegeți accesorii pentru casă și decorațiuni pentru brad în culori precum turcoaz, mov, orange și veți obține ușor o amenajare originală.

Amenajarea casei de Crăciun cu obiecte handmade

Ce poate fi mai plăcut ca o amenajare de Crăciun personalizată, care respiră ceva din spiritul vostru? Nu mizați pe târgurile de Crăciun (care s-ar putea să nu fie) și pe ofertele din magazine, ci încercați să confecționați singuri decorațiuni pentru casă și brad. Transformați această perioadă într-un prilej de a petrece mai mult timp cu copiii voștri chiar dacă e vorba de activități casnice. Cu siguranță se vor bucura să ia parte la amenajarea casei și realizarea decorațiunilor. Dacă aveți timp, realizați și dulciuri de casă precum biscuiți, turtă dulce, prăjiturele pe care să le expuneți în cutiuțe și boluri personalizate și care să devină parte din decorul de sărbători. Nu uitați că timpul petrecut cu cei dragi este cel mai prețios cadou pe care îl puteți oferi.

“Regula de bază a bucuriei autentice este să o împărtăşeşti cu cei din jur.”

Amenajare clasică de Crăciun

Varianta cea mai simplă – și aș spune totodată economică – de a amenaja casa de Crăciun constă în reutilizarea accesoriilor și decorațiunilor din anii trecuți. Dacă mereu acordați o atenție deosebită decorului de Crăciun, cu siguranță aveți textile și obiecte decorative folosite în anii anteriori. Puteți merge chiar pe varianta clasică roșu-verde, mai ales că avem nevoie de o atmosferă familiară, confortabilă, care să ne transmită cât mai profund sentimentul de acasă. Implicați-i și pe cei dragi în aceste activități. Se vor simți utili și fericiți.

Sper ca imaginile și aceste sfaturi să vă ajute în conturarea unui decor de poveste.

„Fericirea vine din lucruri simple.”

Sursă foto: Pinterest, pixabay.com, pexels.com, unsplash.com

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *