Cum vor arăta interioarele după pandemie – tendințele anului 2021

by

Pandemia Covid-19 a dat lumea peste cap și va trece mult timp până vom reveni la normalitate. Toată situația cu distanțarea socială, purtarea măștilor, carantina sau autoizolarea lasă în urmă experiențe emoționante și ne fac să fim mult mai precauți la ceea ce facem și la ceea ce alegem. Și totuși, nu vrem nu vrem să renunțăm la o viață liniștită, la un mediu confortabil, la un stil de viață sănătos. Așa am ajuns să scriu acest articol despre: Cum va influența experiența noastră aspectul locințelor și care vor fi tendințele anului 2021 în designul interior?

Interiorul modular

Acasă nu mai este doar o locuință. Datorită pandemiei și carantinei, acest spațou a devenit un birou, o școală, o sală de sport, un loc de joacă, un restaurant, chiar și un hotel sau un loc de relaxare. Prin urmare, astăzi avem nevoie de mai multă flexibilitate în proiectarea interioarelor, iar în acest caz, mobilierul modular sau transformabil este cel mai potrivit și ușor de adaptat.

Cumva am ajuns să avem și locuințe hibride pentru a crea noi norme adaptate noului stil de viață. Viitorul designului de interior va însemna regândirea nevoilor și adaptarea acestora într-o formă mult mai ergonomică și funcțională.

Interiorul sănătos

Pe măsură ce petrecem tot mai mult timp într-un spațiu închis, adică acasă, ținem să păstrăm suprafețele și mediul cât mai curat – aerisim des încăperile în care ne petrecem timpul, igienizăm suprafețele, filtrăm apa.

Încă de la începutul pandemiei, oamenii au încercat să curățe și să purifice aerul în toate modurile posibile: cu dispozitive speciale – filtre sau umidificatoare, ceea ce i-a inspirat pe unii producători, cum ar fi IKEA, să lanseze perdele care sunt confecționate dintr-un material special ce are capacitatea de a filtra și purifica aerul.

Un alt antidot la stres, dar și element al sănătății mintale și fizice în reprezintă plantele naturale. Abia când am fost privați de oportunitatea de a comunica cu natura, de a petrece mai mult timp afară, am apreciat cu adevărat frumusețea copacilor, a frunzelor, a florilor, a ierbii etc.  Iar acest lucru ne-a făcut să aducem natura în casele noastre prin adăugarea în decor a plantelor naturale în ghivece sau chiar sub formă de pereți verzi. Deși, despre plante se vorbește tot mai mult, pot să vă asigur că mulți ani înainte, acest element va deveni o tendință nelipsită în designul interior. Iar designerii vor veni cu cele mai ingenioase idei și soluții care vor fi ușor de adaptat în decorul oricărei locuințe.

Interiorul relaxant

Când vorbim despre relaxare nu ne referim doar la estetică, dar și la toate elementele care ne ajută să ne odihnim mai bine, să simțim mai bine și mai relaxați.

De exemplu dacă vorbim despre dormitor, eu încă o dată îmi susțin idea de a elimina orice tehnică din acest spațiu, inclusiv televizorul, care, de cele mai multe ori (și mai ales în ultima perioadă) ne încarcă negativ din cauza informațiilor care circulă la știri. Iar dacă sunteți persoana care adoarme cu televizorul pe fundal, veți ajunge să fiți mult mai stresat. Un alt aspect de care să țineți cont este patul, și anume salteaua, perna și cearșafurile pe care dormiți. Poate a venit momentul să vă creați propria cameră de hotel de 5 stele, cu cea mai confortabilă saltea și multe perne 🙂 Să știți că trucul a fost studiat și își merită investiția.

Un interior în care există mereu o bună dispoziție

Câteva luni de carantică au fost îndeajuns ca să reducă socializarea, moralul și în general starea de spirit. Chiar și munca de acasă de multe ori a ajuns stresantă deoarece viața profesională s-a contopit cu viața personală, estompând limitele. Toate aceste consecințe ale pandemiei au provocat o nouă nevoie – interiorul ar trebui să reflecte energie pozitivă și o bună dispoziție. Cum să faci acest lucru? Să-ți organizezi cât mai bine programul, să-ți separi zonele de lucru și să-ți faci timp pentru hobby-urile tale creative. Îți place să pictezi – crează-ți un colț sub formă de atelier de pictură, îți place să faci yoga, să citești, să dansezi etc – nu renunța, acum ai mai mult timp să-ți dedici pasiunilor, mai ales că te fac mai fericit!

Un interior bine organizat și ordonat

A fi acasă non-stop este greu, iar în camerele aglomerate, prăfuite, este de două ori mai dificil. Dezordinea contribuie la depresie. Scapă de lucrurile inutile și crează noi spații de depozitare  – sunt două procese care rulează în paralel și se completează reciproc. Viitorul locuințelor este să dedicăm spațiu separat pentru depozitare. Iar apartamentele sau casele care au debarale, cămare sau dressinguri vor avea prioritate în domeniul imobiliar, chiar și apartamente mici.

Interior – wellness

Pe lângă odihnă și relaxare, bunăstarea noastră generală este cea mai importantă în această perioadă agitată. Oamenii au nevoie de mai mult timp pentru a se îngriji de ei înșiși, atât mental, fizic sau emoțional. Iar acest lucru poate fi văzut în noile nevoi care se reflectă în designul interior. Adică există un interes din ce în ce mai mare pentru echipamente sportive și mobilier multifuncțional care integrează dispozitive sportive sau wellness.

Se pune accent pe decorul băii unde vă puteți crea propriul SPA, pe gadgeturi care vă ajută să urmăriți activitatea voastră fizică, pe aplicații de meditație sau nutriție etc. Iar acest lucru ne-a făcut să devenit mult mai atenți la viața noastră, la ce consumăm și ce activități practicăm în fiecare zi.

Ce ziceți, voi vă regăsiți în aceste tendințe?

Articol scris pentru revista Forbes Life

Sursă poze: Pinterest

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *