Începem renovarea!
Dacă deja ai aflat cum începe un proiect de design, cum și de unde ne documentăm, ce stil să alegem sau pentru ce gamă cromatică, finisaje sau mobilier să optez, atunci ești pregătit să afli: Cum începem o renovare? Asta și este subiectul de azi. Haideți să vă povestesc cât durează și ce trebuie să știți despre o nouă renovare.
În primul rând, vă sfătuiesc să faceți un inventar al lucrărilor! Dacă v-ați făcut o idee despre cum trebuie să arate viitorul vostru proiect, puteți foarte ușor să enumerați lucrările viitoare (posibil că unele intervenții să apară pe parcurs, de ex: înlocuirea gletului de pe pereți. Poate nu l-ați luat în calcul așa cum nu ați sesizat vre-o problemă cu ochiul liber, un specialist (constructor) vă poate ajuta în acest sens”).
După ce veți face acea listă cu lucrări, pasul doi este să treceți ce tip de finisaje, materiale vor fi utilizate pentru tratarea pereților, a tavanului sau a pardoselei; cu cantități (la care se vor adăuga pierderi, de obicei se trec 10%) și stereotomii, desfășurate sau schițe pentru a explica cum vor fi montate.
Și ultimul pas este ofertarea. Cel mai bine este ca să chemați un specialist și să-i povestiți în detaliu (inclusiv din acea lista) ce transformări/completări doriți să faceți la spatiul existent. În așa fel constructorul va putea lua suprafețele, să identifice problemele „ascunse” și să vă estimeze un cost corect. Dintr-un singur mail: oferta, cu siguranță, nu va fi completă.
Un alt subiect important despre lucrările de renovare îl reprezintă: TERMENELE!
Despre acest subiect am scris într-un articol de pe blog. Haideți să-l deschidem și să-l analizăm: „Termenele estimative pentru lucrările de renovare”.
Citește și despre optimizarea bugetului în timpul unui proiect de design interior.