Cum să trăiești o experiență cromatică? Interviu cu Hamid Nicola

by

Cred că ne-a luat câteva luni bune până să ne vedem cu Hamid la o vorba și un prânz 🙂 Deși birourile noastre nu sunt chiar atât de departe. De vină însă este – stilul de viață intens! Și asta chiar mi-a confirmat-o Hamid, în propria persoană.

A intrat în fugă în restaurant, s-a așezat la masa, iar eu l-am și bombardat cu multe întrebări, știind că timpul se scurge prea repede, iar în 2 ore deja aveam alte întâlniri.

Demult vânez povești frumoase în care personajele principale merită să fie auzite de cei care apreciază domeniul artistic și Hamid era pe lista mea. Iar de acum în colo vă povestesc viziunea mea asupra activității sale și a unui ultim proiect de design interior care mi-a atras atenția. O să vă spun și de ce 🙂

O fire elegantă, având o latură flamboyantă și căruia nu îi este frică să aplice culori extreme în proiectele și tablourile sale, Hamid este un artist într-un cuvânt! Mulți au auzit de el sau de lucrările sale, mulți au devenit clienții lui datorită stilului său romantic și elegant pe care îl aplică și totuși foarte puțini încă nu cunosc cum ajung să se nască aceste idei, concepte și ulterior proiecte reale.

A pictat de mic, ceea ce l-a făcut să înțeleagă semnificația culorilor în viața noastră de zi cu zi. Iar acum reușește să convingă oamenii de ce culorile ne pot schimba starea emoțională și atmosfera din locuințe. Până la urmă culorile ne înconjoară și nu putem ignora asta – albastrul din apa mării sau verdele naturii.

„Vrem nu vrem, trăim într-o lume colorată, doar că nu știm să ne exprimăm și ne este frică să nu dăm greș”, de aceea și astăzi mulți clienți apelează la serviciile lui, cu rugămintea de a face case neutre pentru a fi siguri că iese totul bine, dar Hamid a învățat cum să îi convingă să treacă de această barieră și să trăiască într-o lume frumoasă, chiar și la ei acasă.

După o oră de dezbatere și schimb de păreri despre designul interior din România, am ajuns să discutăm despre proiectul de care v-am spus de la început, un apartament de 3 camere din centrul Bucureștiului, colorat (altfel nu se poate 🙂 despre care l-am rugat să îmi povestească.

Clienții sunt mai vechi, deja le amenajase un alt apatament acum 5 ani. Pentru că deja îi cunoșteau stilul, au revenit pentru o nouă experiență cromatică. Deși primul proiect era mult mai estompat, data aceasta clienții și-au dorit ceva mai viu, dar în același timp elegant.

Stilul amenajarii este contemporan modern, însă laitmotivul amenajării îl reprezintă accentele de auriu. Ca și gama cromatică s-a mers pe tonuri de mov și lila, materiale prețioase de catifea, mătase, parchet alb cu venatură aurie (recunosc că este foarte spectaculos) completate cu fronturi moderne lucioase din MDF vopsit.

”Provacarea acestui proiect a fost dată de dimensiunile  destul de mici ale open space-ului și existența unui perete între cele două zone care a trebuit abordat în așa fel încât să nu devină un obstacol ci un element de legătură între zone de bucătărie și de living. Soluția pe care am propus-o a fost placarea acestui perete cu MDF, de unde a rezultat o bibliotecă cu un corp TV, încastrat către living, și dându-i o curbură în capăt, de unde se desprinde masa de dining, iar pe partea opusă – devine mobilier de bucătărie, unde este încadrat frigiderul.”, povestește Hamid

Pe mine m-a impresionat atmosfera din această amenajare și atenția la toate detaliile. Iar pentru asta aș vrea să-l felicit pe Hamid!

Cu siguranță o să mai revin și cu alte proiecte din portofoliul personal.

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *