Cum să scăpăm de energie negativă din casă?

by

Probabil că nimeni nu vă va putea da o definiție exactă și corectă a ceea ce înseamnă energiei negativă dintr-o locunță. Dar, cel mai probabil, această energie, subconștient, este resimțită sub formă de un disconfort, de o apăsare, chiar dacă spațiul este amenajat pe placul vostru. Totuși, astăzi aș vrea să discutăm despre cum să scăpăm de această senzație și să neutralizăm efectul factorilor negativi inexplicabili.

Puterea aromelor

Fiecare casă sau apartament are propriul miros și acest lucru cred că l-ați observat și când intrați într-o locuință nouă, cu mirosul căreia încă nu v-ați acomodat. Acest miros al propriei locuințe este un amestec de arome care vă fac viața fericită: parfumul soțului, mirosul natural al bebelușului, al balsamului de pe rufe sau chiar al propriului șampon. Ideal ar fi ca această compoziție de arome să fie armonizate, însă acest lucru nu se întâmplă întotdeauna.

De exemplu, după o renovare, locuința încă este impregnată de mirosul a materialelor de construcții și praf, ca și cum ar fi complet nelocuită, iar un alt exemplu opus este când vă mutați într-o casă unde au locuit oameni în vârstă, unde interiorul are un miros de medicamente. Până și persoanele care au animalele de companie, deși consideră că s-au adaptat cu mirosul acestora, subconștientul poate să reacționeze negativ.

În acest caz, puteți încerca aromaterapia! Se presupune că uleiurile esențiale, combinate și utilizate corect pot schimba energia într-un spațiu. Astăzi existe multe soluții cum să ”umpleți” casa cu liniște și confort prin uleiuri aromate. Puteți opta pentru lămpi speciale, bețișoare sau chiar lumânări parfumate.

Aerisirea spațiului

Aromaterapia este o modalitate excelentă de a scăpa de energia negativă din casă. Dar oricât de parfumat ar fi aerul, nu ar trebui să stagneze în camere! Faceți o regulă să ventilați interiorul în fiecare seară înainte de culcare, indiferent de vremea de afară. În primul rând, aerisirea aerului este esențială pentru sănătate și, în al doilea rând, influențează favorabil starea voastră de spirit.

Scăpați de obiecte sparte și inutile

Astăzi, aproape fiecare obiect spart sau rupt poate fi reparat, dar acest lucru nu este neapărat necesar? Evitați să reconstruiți o vază sau o cană spartă sau să utilizați un scaun rupt pe post de cuier doar din cauză că vă este milă să-l aruncați. Cu siguranță nu veți economisi mult în acest sens, dar riscați să creați un sentiment de disconfort și aglomerație în interior, care în esență poate fi numit „energie negativă”. În general, se crede că orice articol rupt este purtător de energiei nefavorabile. Experții recomandă: nu ezitați să aruncați lucruri și mobilier vechi sau să le oferiți acelor persoane care s-ar putea să nu-și permită lucruri noi. Excepție ar putea face obiectele cu o valoare sentimentală. Totuși dacă acest obiect s-a stricat, reparați-l într-un mod corect, restaurându-l de un profesionist, care ar putea să-i dea un aspect nou, ceea ce înseamnă = cu o energie nouă.

Oglinzile

Specialiștii spun că puteți scăpa de energia negativă din casă cu ajutorul oglinzilor. În același timp, mulți dintre noi oferim oglinzilor un sens prea mistic. Cu toate acestea, este important nu atât numărul sau chiar dimensiunea acestora, cât poziția lor. Să vă dau două exemple: în dormitor, oglinda ar trebui să fie amplasată astfel încât, atunci când stați întinși pe pat, să nu vedeți reflexia voastră în acesta – acest lucru creează tensiune subconștientă. De asemenea, nu este recomandat să amplasați oglinzi în fața ușilor de intrare, deoarece alungă energia pozitivă din casă.

Nuanțe calde

Așa cum clima la noi este foarte diversificată, perioada posomorâtă pe tot parcursul anului este destul de lungă, iar acest lucru înseamnă mai puțină lumină naturală. De aceea, eu mereu recomand clienților mei să opteze pentru culori calde în amenajarea locuințelor, chiar dacă acestea sunt în tonuri închise sau gri. Dacă o renovare nu face parte din planurile voastre de viitor, atunci aduceți mai multă lumină și căldură prin decor și accesorii: covoare mari în nuanțe de bej și ivory, schimbați fețele de pernă, draperii sau tablouri. Aceste mici schimbări cu siguranță vor influența starea voastră de bine!

Iar acum, dacă tot ați aflat despre câteva sfaturi cum să vă creați nu doar un confort estetic, dar și unul spiritual, vă propun să analizați propria casă și să meditați mai bine – poate aveți nevoie de un val nou de energie pozitivă!

Poze: Pinterest & unsplash.com

Articol scris pentru revista Forbes Life nr 82

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *