Cum să reînnoiești interiorul fără renovare

by

Cu siguranță cuvântul „renovare” vă provoacă amintiri neplăcute, dacă ați trecut deja prin asta sau nu știți ce vă așteaptă, și mai bine să nu știți, dacă sunteți novice! Dar cum putem schimba aspectul locuinței fără să intrăm în etapa – bormașina, praf, muncitori și nemulțumirea vecinilor pentru că le perturbați liniștea? Vă dau un sfat: prin mici trucuri, care ascund foarte bine defectele!

Mutați obiectele prin casă

Potrivit regulilor Feng Shui, pentru a schimba monotonia vieții, trebuie să mutați 27 de obiecte prin casă pe tot parcursul anului. Și dacă ne gândim mai bine în această afirmare există și o doză de adevăr – chiar și o mică mutare a obiectelor va revigora semnificativ interiorul și va îmbunătăți dispoziția voastră. Să nu vă fie frică să plasați mobilierul pe colțurile camerei: de cele mai multe ori, această soluție extinde spațiul.

Creează accente pe pereți

V-ați plictisit de pereții albi și tot vă gândiți când ar veni ziua cea mare ca să vă apucați să dați o mână de lavabilă colorată? Ei bine, pentru a economisi timp, puteți adăuga accente decorative prin accesorii aplicate din lemn, metal, oglinzi sau tablouri.

Vă place să pictați? Minunat! De ce nu încercați și pe peretele din spatele canapelei? Așa am facut și eu la mine acasa, doar că era un perete din hol și mi-a luat ceva timp să-l fac, însă rezultatul a ieșit chiar impresionant! Sau puteți aplica stickere tip autocolant (care se aplica ușor și la fel de ușor se dau jos), profile decorative sau chiar rame de tablou colorate.

Un iluminat atipic

Iluminatul este important pentru orice spațiu – locul de muncă sau dormitorul se vor schimba imediat doar cu ajutorul luminii. Unele companii specializate în producția corpurilor de iluminat, au creat colecții de figurine, care imită cerbi, maimuțe sau peștișori. Aceste lămpi sunt realizate manual și seamănă cu mici sculpturi, designul fiind inspirat din relația dintre om și natură, dar cu un accent ironic.

Obiecte de mobilier colorate

O canapea colorată sau un scaun cu un design neobișnuit va atrage atenția și va crea o senzație de schimbare dramatică în orice interior. Un obiect waw mereu va fi vedeta camerei, iar celelalte detalii se vor pierde! Vă asigur că acest lucru e testat!

Parcă nici patul nu-ți mai place, dar nici buget nu ai să-l înlocuiești ? Atunci schimbă-i tăblia: retapițeaz-o cu un textil colorat tip patchwork sau ia pur și simplu o foaie de placaj și decupeaz-o la dimensiunea potrivită și coloreaz-o în dungi, romburi, flori sau ce îți permite imaginația (și asta o poți face oriunde, nu neapărat în casă! Apropo, în București au apărut mai multe ateliere în care poți face singur lucruri manuale). Dacă nu ai nici talent la meșterit și eviți orice tip de renovare, atunci agață un covor oriental sau unul tradițional românesc și voila 🙂 – ai rezolvat problema tăbliei. Iar la final pune 2-3 perne mai mari sprijinite și stai relaxat la citit tot weekendul!

Detalii care creează atmosfera potrivită

Alocă-ți timp pentru a revizui accesoriilor și bibelourile prin casă. Poate este momentul să mai aruncați din ele sau să le donați (dăruiți) sau poate din contră, să le scoateți din vitrinele dulapurilor și să le aranjați frumos pe rafturi. Important: când creați o compoziție de obiecte, păstrați o schemă de culori comună, inclusiv stilul acestora. Elementele handmade întotdeauna subliniază individualitatea și exclusivitatea interiorului: schimbați fotografiile și tablourile, adăugați detalii decorative la încadrarea oglinzilor, iar pentru cărți – realizați huse originale.

Aduceți puțină natură în casa voastră

Dacă sunteți mari iubitori ai naturii, dar nu vă permiteți să aveți și o curte, atunci soluția este să plantați în ghivece diverse flori și vegetație de interior, care vor transforma foarte rapid interiorul. Și cum noul trend se bazează pe tot ce este eco, cu acestă ocazie veți deveni „la modă”.

Știm cu toții că orice nuanță de verde într-un interior ne face mai sănătoși și mai plini de viață (testat psihologic). Iar dacă nu vă plac tradiționalele ghivece de pe podea sau pervazuri, atunci puteți opta pentru pereți vegetali, care încorporează și sistemul de irigare.

Și lista poate continua, important este să analizați interiorul vostru și gândiți-vă la ce îi lipsești ca să vă facă pe voi, proprietarii acestuia mai fericiți! ???? Spor la modificări!

Articol apărut în revista Forbes Life nr 70.

Sursă poze: Pinterest

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *