Cum să folosim oglinzile în decorul casei

by

Oglinzile sunt obiecte aproape nelipsite într-un interior, deoarece reprezintă un element cu mai mult funcțiuni. Și anume: completează decorul amenajării, vă folosește să vedeți cum arătați atunci când vă aranjați și cel mai important – mărește vizual spațiul datorită reflexiei și creează diferite iluzii optice. De aceea este atât de important să alegeți forma potrivită și să o amplasați acolo unde va fi scoasă în valoare.

Să vă dau și câteva exemple:

Folosiți mai multe oglinzi simultan

Decorarea unei camere cu mai multe oglinzi simultan este o soluție îndrăzneață, dar originală. Dacă încăperea nu este foarte mică, oglinzile pot fi agățate pe perete într-o manieră haotică. Rezultatul va fi – un efect de reflexii ca un mozaic care va transforma un interior auster în unul atrăgător, cu mai multă personalitate.

Măriți cantitatea de reflexie

Oglinzile care sunt montate pe tavan cresc vizual înălțimea. Iar cele care se montează pe pereți – ”extind” spațiul. Aceste trucuri sunt perfecte pentru încăperi mici și joase. Iar dacă doriți un interior mai luminos (natural), poziționați mai multe oglinzi lângă geamuri sau în fața acestora.

Folosiți oglinzi de diferite dimensiuni și forme

Jucați-vă cu diverse forme și dimensiuni ale oglinzilor. Puteți crea efecte de decor amstract sau dacă folosiți oglinzi pe toată înălțimea camerei, acestea vor deveni un accent, mai ales dacă le încadrați într-o ramă interesantă. Iar senzatia de spatiu infinit va fi creat cu ajutorul oglinzilor amplasate față în față.

Folosiți oglinzile în locul faianței

O baie placată cu oglindă antichizată sau brâul din bucătărie dintre corpuri placat cu faianță din oglindă fațetată va arăta mereu elegant și autentic. Știu că mulți dintre voi o să spună că o oglindă este greu de întreținut în spații umede sau cele în care se gătește, dar am un truc: folosiți cu încredere oglinda antichizată, vând acele pete, ascunde foarte bine orice urma de murdărie sau apă.

Cumpărați mobilier placat cu oglindă

Poate fi orice tip de mobilier, cum ar fi o masă de cafea sau o comodă. Cred că ați mai întâlnit acest tip de mobilier și ați remarcat cum reflectă frumos obiectele care stau pe suprafața oglindită sa cum este reflectată lumina unei lămpi sau al veiozei. Apropo, nu este obligatoriu ca obiectele de mobilier să fie placate în totalitate cu oglindă, este suficient să aibă doar un detaliu, de exemplu: blatul, spatele rafturilor sau fața sertarelor etc.

Optați pentru oglinzi de pardoseală

Oglinzile de pardoseală sunt o opțiune foarte practică, deoarece pot fi mutate ușor prin locuință. Aceaste oglizi pot fi sub formă de oglinzi cu picior care se sprijină pe podea sau paravane decorative.

Iar mai jos v-am pregătit și câteva recomandări de la Evaligh și Evambient unde oglinzile sunt laitmotivul zilei:

Sursă poze: Pinterest, Evalight și Evambient

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *