Cum să decorezi un apartament în stil parizian

by

Decorăm locuința în stil parizian

Una din cele mai mari metropole ale lumii, Parisul ne duce cu gândul la lumea modei și la frumusețea apartamentelor franțuzești care îmbină elemente arhitecturale de epocă cu un mobilier și decor simplu și elegant, uneori chiar minimalist. Stilul parizian este echilibrul perfect între vechi și nou, între lux și tradiție.

Dacă te consideri a fi o persoană romantică, cu siguranță acest stil va fi pe placul tău.

Combinația a mai multor stiluri nobile (Baroc, Rococo, Art Deco etc.), duce la crearea unor interioare armonioase și funcționale. În interiorul unui apartament sau a unei case pariziene se găsesc elemente decorative de-o eleganță deosebită, cum ar fi stucaturile de pe pereți și tavane sau detaliile arhitecturale bogat sculptate pe mobilier, completate cu o gamă cromatică variată, unde predomină mult alb și accente de verde smarald, purpuriu, negru sau auriu.

Dacă ți-ai propus ca și locuința ta să emane un aer parizian, atunci încearcă să adaugi câteva din următoarele elemente reprezentative:

 1. Negrul este un element unificator în locuințele unificatordin Paris. Încearcă să găsești câteva piese de mic mobilier din lemn pictat, rame de tablouri, țesături, abajururi și accesorii care să aibă ornamente negre;
 2. Ai observat vreodată că majoritatea apartamentelor pariziene au pereții albi? Peretele alb oferă un contrast cu mobilierul și crează impresia de un spațiu mai mare;
 3. Un candelabru generos va adăuga mai multă eleganță spațiului și în același timp va furniza lumină suficientă pentru întreaga încăpere. Caută candelabre care să se potrivească cu înălțimea tavanului din cameră. Nu uita: un interior parizian înseamnă spații înalte și deschise!
 4. Poți opta pentru elemente decorative precum: oglinzi vintage de mari dimensiuni, ceasuri, cutii de depozitare, fețe de pernă de mătase, colorate sau cu imprimeuri, flori, plante și figurinele de porțelan fin pentru a accesoriza întreaga casă;
 5. Și nu uita de lumânările parfumate care oferă ambianța romantică pentru o atmosferă relaxantă!

 

În cele din urmă, doresc să accentuez că interiorul în stil parizian reflectă întotdeauna natura elegantă și organizarea sufletească subtilă a proprietarului acestui tip de locuință. Spațiul aici este foarte inteligent și distinctiv, motiv pentru care merită să fie numit un stil independent în designul interior.

Încă nu știi ce stil te caracterizează, atunci caută testul Cum să alegem interiorul potrivit personalității voastre!”

2 Răspunsuri
 • Bogdan
  martie 23, 2018

  Imi place enorm de mult stilul parizian pentru design interior, dar mi-e teama ca se va ajunge la niste sume imense si greu de controlat, mai ales atunci cand vine vorba de candelabru. Imi poti recomanda unele magazine mai ok?

  • Natalia Berezovskaia
   martie 25, 2018

   Recunosc ca stilul parisian se preteaza cel mai bine caselor vechi care sunt spatioase si inalte, unde candelabrele chiar suficient spatiu ca sa atarne. Sa stii ca unele elemente le poti gasi la Mobexpert, Zara Home sau chiar H&M Home, evalight.ro

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *