Cum să alegem corect culorile într-o amenajare?

by

Eu mă consider un om norocos care iubește culorile și le aplică în casele oamenilor, să zicem, le fac viața mai frumoasă! 🙂 Dar și alegerea acestora se face după niște reguli, după care mă ghidez și eu. Iată care sunt acestea:

Schema „Cald-rece”

Este utilizată pentru a evidenția o încăpere caldă, unde culorile primare sunt galben, portocaliu, culoarea teracotei, piersică. Contrastul ideal în acest caz fac culorile opuse: toate nuanțele de albastru, verde și violet. Acestea vor crea nu doar un contrast vizibil, dar în același timp vor tempera efectul de caldură în cameră. Aceeași tehnică se aplică și invers, într-o încăpere rece, accentele vor fi calde, care vor atenua atmosfera rece.

Schema „Aditional”

Această schemă se foloșeste atunci când este necesar pentru a umple interiorul cu mai multă energie. Se face prin adăugarea în proiectul de design al unei culori adiționale sau secundare. Exemplu: pentru o cameră în culori calde, culoarea complementară va reprezenta oricare nuanță de albastru și bleu. Iar pentru o încăpere, unde verdele predomină, trebuie să alegeți accente de roșu sau violet. Această combinație este extrem de complexă, permite să aduceți locuinței o energie puternică, de aceea trebuie utilizat foarte atent. Se recomandă pentru spații ca birouri, dormitoare și case pentru oameni creativi și excentrici.

Schema „Similar”

Potrivit pentru a crea interioare liniștite și relaxante. Se folosesc combinații de culori și nuanțe primare și secundare. De exemplu: pentru încăperi bleu – culori și nuanțe de verde, violet sau lila, iar pentru încăperi calde de bej și piersică, accentele vor fi de roșu sau bordo. Aceste soluții sunt perfecte pentru designul dormitoarelor, bibliotecilor sau a camerelor de lucru.

Accentul într-un interior neutru

Este cea mai ușoară soluție, așa cum pentru un interior gri, alb, maro, negru sau bej, se va potrivi absolut orice tip de accent de culoare. Puteți utiliza chiar mai multe accente. Avantajul unui astfel de interior este abilitatea de al actualiza destul de des prin schimbarea și înlocuirea accentelor și a decorului (chiar în fiecare sezon).

Idei: Un interior neutru are avantajul că îl poți schimba destul de ușor doar cu ajutorul accentelor, în funcție de dispoziție, sezon sau  de ce nu de sărbători. Toamna – adăugați accente de portocaliușsi roșu; iarna – nuanțe de bleu și albastru; primăvara – tonuri pastelate, iar vara – mult verde. De sărbători, de exemplu de Paște, adăugați cu încredere multe culori, iar de halloween – contraste de portocaliu și negru.

Iar acum după ce v-ați lămurit cu alegerea culorilor să vă povestesc și despre în detaliu despre accentele de culoare și cum să le folosiți într-o amenajare.

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *