Cum puteți schimba decorul casei cu elemente simple

by

Renovarea casei presupune șantier, deranj, praf și, mai mult decât atat, costuri mari. Dacă decorul locuinței voastre nu mai este în ton cu noile tendințe sau simțiți nevoia unei schimbări, dar finisajele încă arată bine, vă recomand să redecorați cu ajutorul unor elemente simple, de efect, și cu un buget accesibil. Cu această ocazie am ajuns la magazinul Mam Bricolaj ca să vă dau nu doar idei, dar și soluții concrete.

Un nou look pentru mobilier

Nevoia de schimbare este un lucru firesc, iar aceasta apare în toate aspectele vieții, inclusiv la capitolul ambient. De exemplu, dacă mobilierul de bucătărie are un aspect vizibil de vechi, dacă prezintă mici imperfecțiuni sau dacă pur și simplu nu vă mai place, vă recomand să îi schimbați fronturile și astfel să-i oferiți un aspect nou, în culoarea dorită. Această acțiune implică cheltuieli rezonabile, dar cu rezultate remarcabile.

Autocolantul, soluția salvatoare

Dacă nu vă permiteți financiar înlocuirea fronturilor și aveți nevoie de o alternativă mai accesibilă de a schimba imaginea mobilierului, luați în considerare acoperirea fronturilor cu autocolant. Astfel, într-un mod simplu și rapid veți schimba aspectul mobilierului fără să trebuiască să înlocuiți vreo componentă a acestuia. Practic, simplu, rapid și avantajos financiar.

Accesorii șic pentru mobilier

Vă întrebați ce puteți face în cazul unui mobilier care arată impecabil, dar care totuși are un design neatrăgător și oferă o imagine monotonă spațiului în care este amplasat? Vă sfătuiesc să faceți o vizită la magazinul Mam Bricolaj și să căutați accesorii interesante pentru mobilier, în ton cu stilul acestuia. Puteți să înlocuiți picioarele mobilei, mânerele sau butonii cu altele mai captivant.  Mam Bricolaj oferă o varietate de accesorii pentru mobilă, cu detalii inedite (aspect modern, vintage, retro, aspect de diamant etc.) și în stiluri sau culori care pot transforma semnificativ aspectul mobilierului și avantajul este că le găsiți pe stoc. Cu ajutorul unor accesorii de acest tip vă asigur că puteți infrumuseța nu doar mobilierul, ci întreaga încăpere, oferindu-i un look mult mai atractiv.

Cuierul, un alement de decor la care nu v-ați fi gândit

Presupun că imaginea voastră despre cuiere este una tradițională, clar întipărită în minte, adică acel cuier masiv din lemn sau metal montat în holul de la intrare. Producătorii de mobilier sunt inventivi și vin cu soluții noi, tentante și pe gustul tuturor. În spații precum holul, dormitorul sau baia puteți interveni într-un mod creativ montând unul sau mai multe cuiere cu design ludic, îndrăzneț, tematic, în funcție de hobby-urile sau fanteziile voastre, astfel încât să bifați nu doar la capitolul utilitate, ci și la design și originalitate. Aruncați o privire pe modelele disponibile online pentru a vă face o idee despre cât de multe opțiuni aveți în ceea ce privește acest accesoriu pe nedrept ignorat.

Panourile decorative: între utilitate și design

Dintre modalitățile de schimbare rapidă și ușoară a decorului, panourile decorative sunt, de departe, unele dintre cele mai ofertante și creative soluții. Noțiunea de panou decorativ poate face referire la mai multe obiecte. Există panourile decorative care separă fizic și vizual anumite zone, cum ar fi livingul de dining, livingul de birou, diningul de bucătărie sau livingul de dormitor în spațiile multifuncționale. De regulă, această necesitate apare în garsonierele de bloc sau apartamentele de tip studio. În acest caz, panourile decorative reprezintă o modalitate de recompartimentare sau delimitare a unor spații mai generoase și oferă un aport decorativ pronunțat. În funcție de stilul amenajării, puteți opta pentru panouri decorative din lemn, MDF sau metal, cu design simplu, minimalist sau complex, în cazul în care aveți o amenajare sofisticată. Alte tipuri de panouri decorative pe care vă sugerez să le luați în calcul sunt cele perforate, cu rol de măști pentru anumite obiecte pe care doriți să le ascundeți, cum ar fi caloriferul, aparatul de aer condiționat sau centrala termică. Ca soluție pentru pereți, recomand panourile decorative 3D, mai ales că sunt în trend, le puteți găsi la prețuri decente și nu implică prea mult deranj în casă. Le recomand îndeosebi în zonele de zi: living, dining sau birou. În încăperi precum dormitorul puteți alege panouri tapițate pentru perete cu rolul de tăblie de pat. Panourile tapițate se numără printre cele mai moderne soluții de decorare și prezintă multiple beneficii: deranj minim, aplicare ușoară și prețuri foarte accesibile. În plus, vă puteți alege designul. Oricare dintre aceste tipuri de panouri decorative reprezintă soluții la îndemână pentru a schimba un decor, de a-i da un refresh sau o notă mai personală.

Obiecte de impact

În această categorie intră accesoriile mici, de impact, cum ar fi ramele pentru prize și întrerupătoare, decorațiunile de pereți, suporturile pentru cărți sau plante etc. Alocați un mic buget și faceți-vă timp pentru a prospecta produsele de pe piață și sigur veți găsi obiecte care să vă inspire, să vă placă și să se potrivească în decorul de acasă. În cazul în care doriți să vă axați pe soluții ultrarapide de decorare, puteți folosi ceasuri de perete sau tablouri supradimensionate, rame foto (eventual vopsite în culori contrastante), fotografii, seturi cu decorațiuni haioase (în formă de flori, păsări insecte etc). În încheiere, vă îndemn să vă gândiți și la obiectele personale, care pot fi convertite în decorațiuni care să completeze amenajarea.

Să aveți inspirație și spor la decorat!!!

PS. Profită și de promoțiile de Black Friday  în perioada 15 – 30 noiembrie 2021 atât în magazinele fizice Mam Bricolaj, cât și pe webshop.mam-bricolaj.ro/promotii.

Sursă foto: pexels.com, Pinterest, Mam Bricolaj

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *