Cum a fost la workshop-ul organizat de Alma Parchet Natural

by

Pe data de 17 ianuarie 2019, am fost invitată la primul eveniment dedicat designerilor și arhitecților organizat de echipele Alma Parchet Natural și Bona, unde s-au discutat și s-au prezentat diverse soluții de refinisare pentru parchetul din lemn, dar și noile tendințe de culori din gama Bona Inspiration.

De ce vreau să punctez că acest workshop a fost puțin mai diferit decât altele la care am mai fost, deoarece s-a bazat pe o prezentare practică. Adică Alex, specialist Bona Inspiration, și Mihai, maestru parchetar, ne-au prezentat exact cum se face procesul de refinisare a parchetului, de la rașchetare la aplicarea grundului, al uleiului sau a lacului de protecție. Ce mi-a atras atenția a fost metoda de a crea un efect 2D de culori în contrast (o metodă creată pe layere, adică se aplică un lac alb, iar după uscarea acestuia, unul negru. Suprafața devine neagră, dar albul se vede doar la venatura). Arată foarte original.

Nu au lipsit multe întrebări 🙂  Mai ales că în urma alegerii de a pune în propriul apartament un parchet din lemn stratificat m-a făcut să mă documentez și mai mult despre acest finisaj puțin mai pretențios decât, să zicem, parchetul laminat sau orice alt finisaj care doar imită lemnul. În schimb, vizual, dar și tactil, nu se poate compara cu acestea.

Eu deja folosesc produsele Bona pentru întreținerea parchetului, dar mai multe o să vă povestesc într-un alt articol.

Ca o închjeiere: Se pare că refinisarea parchetului nu are limită, important este să vă doriți să experimentați și să creați ceva creativ și personalizat. Avantajul lemnului masiv sau stratificat este că la un moment dat îi puteți schimba culoarea, îl puteți face mai mat sau lucios, pur și simplu să-i schimbați foarte ușor aspectul, fără a fi înlocuit.

Mulțumesc Georgiana Enache pentru invitație și așteptăm următorul eveniment. Succes!

Nu sunt comentarii încă.

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *